/
Van “mij” naar “wij”

Van “mij” naar “wij”

In de ontwikkeling van de mens zijn we vanuit eenheidsbewustzijn gevallen in de afscheiding. Om vervolgens weer op te klimmen naar het eenheidsbewustzijn. Dat heeft geresulteerd in een samenleving die doorspekt is met ego en gericht is op “ikke”.

Kan ik er wat aan doen?

En nu zijn we dan aangekomen op het punt dat we uit dat dal aan het klimmen zijn en onze ogen open gaan. We  zien nu hoever we afgedwaald zijn van onze essentie. Alle krantenberichten, mediaberichten over alle ellende in de wereld, kwamen iedere dag voorbij en we keken er naar. Misschien geraakt en ook “ik kan er niets aan doen”. Laat ze het lekker uitzoeken daar.

Eerst de uitwerking van Corona, nu de dood van George Floyd. Het  heeft iets in gang gezet. Het gaat over bewustzijn, over wakker worden. De harten gaan open en er wordt gevoeld dat dit niet langer is hoe we het willen.

Verschillende invalshoeken

Interessant is hoe het “nieuwe normaal” hier (volgens mij – niet) in past. Je kunt er uiteraard vanuit verschillende standpunten naar kijken. Jouw beleving kan zijn dat het liefdevol is naar de ander om met gedesïnfecteerde winkelwagentjes te lopen, een mondkapje te dragen en je geliefden vooral op een afstand te houden om ze te beschermen tegen de mogelijke vijand.

Een andere invalshoek kan zijn dat het liefdevol is om te laten zien hoe het is te leven zonder angst. Om het risico, dat leven heet, te omarmen en het leven vanuit het hart, vanuit verbinding te leven.

 Ik stel het nu even zwart/wit en natuurlijk is het verstandig als je klachten hebt om een ander niet te knuffelen. Maar doe je dat ook al niet als je een gewone griep hebt?

Volgzaam zijn

We worden met zijn allen wakker en dat kan behoorlijk schokkend zijn. Hoe is het voor jou om te zien hoe mensen – ogenschijnlijk – zonder slag of stoot een nieuwe norm aanneemt? Ik vroeg mijn ouders “hoe lang gaan jullie dit volhouden, dit niet knuffelen?” Dit is niet iets wat volgende week weer voorbij is. Angst is nooit een goede raadgever.

Het filmpje van Tijn hieronder kan je aan het denken zetten. Waar sta jij voor? Hoe willen we samen verder?

Ik heb mooie reacties gekregen op die vraag van afgelopen zondag. In het Voedsel van zondag kom ik daar op terug.

Wat verzwegen was wil er uit

Het keelchakra staat deze tijd centraal. Alles wat ingeslikt is of waar we voor weggekeken hebben komt naar buiten. Misschien voel je het ook wel letterlijk in je keel. Dat er dingen geuit willen worden. Dat dat gezegd wil worden wat je al jaren verzwegen hebt.

Verbinding met onsZelf

Willen we naar een liefdevolle WIJ gaan, ongeacht kleur, brildragend, man, vrouw, jong, oud, kunstgebit hebbend, nagellak dragend, piercing of tatoe hebbend, geen 1,5 meter afstand houdend, dan vraagt dat eerst om verbinding met ons Zelf. Met onze eigen essentie wat pure liefde is.

Dan is er nog flink werk aan de winkel. Let maar eens op je oordelen. Man, hoe subtiel die zijn en hoe snel die gaan. Lelijke jurk, leuk haar, foute bril, irritant gedrag, bitch, arrogant. Zij zijn jij.

Kijk eens of je kunt genieten van deze tijd. Hoeveel moois er ook gebeurt en wat een mega stappen we met zijn allen aan het maken zijn qua bewustzijn.

Fijne dag

Harte groet,

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies