/
Vechten is de verbinding verliezen

Vechten is de verbinding verliezen

Vorige week had ik een nascholingsweekend wat onder meer in het teken stond van “verbinden”. Tijdens één van de meditaties werd me heel helder getoond hoe – als ik vecht – ik niet in verbinding ben met de ander. En vechten kun je dan in de meest uitgebreide zin van het woord nemen.

Voor of tegen?

Vechten kun je op heel subtiel niveau doen. De persoonlijkheid, het ego is een kei in het vinden van subtiele wegen om zijn doel te bereiken. Ben je je ook bewust hoe er vanuit de maatschappij gevochten wordt? “Samen tegen corona” in plaats van “Samen voor gezondheid”. Voel je het verschil in energie? Alles waar je aandacht aan geeft groeit. Demonstraties tegen oorlog of manifestatie voor de vrede?

Het is interessant om in de tijd van nu te onderzoeken waar je aan het vechten bent. Dingen gaan waarschijnlijk niet zoals je zou willen. Toch lijkt het zo te zijn dat we helemaal “op schema” liggen volgens het Goddelijke plan dat anders is dan jouw persoonlijke plan.

Rust in de tent

In de meditatie zag ik, dat als ik de situatie omarm zoals die nu is, vanuit dat oneindige veld met mogelijkheden, ik in verbinding ben met alles en iedereen die daarbij betrokken is. Dat geeft rust. Dus hoe anderen anders omgaan met de situatie dan ik, dat is dan zo. Om vanuit liefde naar de onderliggende energie te kijken, die de reactie vormgeeft.. Allerlei energieën die getransformeerd willen worden. Angst voor de dood, angst voor leed, angst voor tekort, angst om niet gezien te worden,  angst om de vrijheid te verliezen. Allerlei aspecten die naar boven komen en die staan te popelen om aangekeken te worden.

Uit verbinding

Zodra ik mezelf afzet, ben ik in gevecht, uit de stroom en uit verbinding met de ander en met meZelf!  Dat betekent overigens niet, dat je het eens bent met hoe het gaat. Het betekent niet dat je jouw waarheid aan de kant schuift en de meute volgt of je jezelf door het collectieve veld laat leiden. Juist nu worden we zo uitgenodigd om naar ons Zelf te luisteren. Het Goddelijke Zelf, dat oneindige in ons. Dát komt met nieuwe ideeën, met een frisse blik, met oplossingen.

Simpel

We hebben mensen nodig die dat nieuwe durven uit te drukken vanuit dat hogere veld. En dat hogere veld ervaar ik als pure vreugde en liefde. En ik kreeg zo mooi een simpel voorbeeld hoe we dat veld kunnen neerzetten. Ik zat op de fiets en kwam een goede vriend tegen. We begroeten elkaar al fietsend met een high five (ja, ik weet dat mag niet) en ik riep “hé Hansie”. Er liep een oudere man op het trottoir naast ons en die begon te lachen. Hij zei: “dit is zo fijn om te zien”. Hoe eenvoudig is het om iemand een glimlach op het gezicht te bezorgen en daarmee de energie te veranderen. Eén en één is drie!

Ik hoor je denken. Lekker makkelijk op je fiets. Dit gaat over vele grotere problemen. Klopt en ik ben van mening dat het simpel en eenvoudig is. Dat het enige wat het van ons vraagt is om de verbinding met de ander aan te gaan vanuit het hart. Als je die energie uitstraalt kan het niet anders dan dat je omgeving daardoor wordt aangeraakt en dat de energie verandert. En dat brengt nieuwe oplossingen.

Enne …. Je kunt de rivier niet duwen. Alles op het juiste moment en de juiste tijd.

Fijne week weer!

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies