/
Vechten of “gaan staan voor”

Vechten of “gaan staan voor”

Ik krijg berichtjes van mensen dat het gebied van het derde chakra (het gebied onder je middenrif) verkrampt aanvoelt of aangesnoerd aanvoelt. Het is het gebied van waaruit we controle proberen te houden en ook het gebied van waaruit we vechten.

Vechten tegen jezelf

Inmiddels weet je dat vechten tegen iets in de buitenwereld vechten tegen iets in jezelf is. De buitenwereld laat het je alleen maar zien.

In de situatie waarin we nu leven met regels en dictaten (is het woord dat bij me opkomt) wordt het derde chakra gebied aangeraakt. Alles in jou kan in opstand komen tegen de regels. De vechter in je kan naar boven komen of juist het slachtoffer van de situatie.

Het aankijken en omarmen

Weet dat het gezien wil worden door je. Net als de donkere kanten in de samenleving. De kanten met een lagere trilling komen naar boven drijven en willen geliefd worden, willen omarmt worden. Doen alsof het niet bestaat laat het alleen maar sterker naar boven komen. Dat kan behoorlijk wat emoties met zich mee brengen. Neem daar ook de tijd voor. Ik schreef het gisteren al, wees lief voor jezelf.

Balans

Voor mij gaat het deze tijd om heel bewust de balans te vinden. Het begint met in verbinding te blijven met het Goddelijke Zelf, met die hogere frequentie. Om dan ook het donkere, het duistere te zien en te ontdekken, hé dit is een vechtenergie, hé dit is een angstenergie. Aankijken, omarmen en loslaten.

Je waarheid naar buiten brengen

Vervolgens te ontdekken dat mijn waarheid naar buiten gebracht wil worden. En ook dat gaat vanuit dat derde chakra, maar nu met een gerichtheid en een precisie en een kracht als een laserstraal. Dat gaat dan niet meer over vechten maar over gaan staan voor je waarheid. Als je hele chakra systeem mooi is uitgelijnd dan zijn alle chakra’s met elkaar verbonden en voeden ze elkaar. Dan is de gerichtheid van het derde chakra dus ook gevuld met veiligheid en vertrouwen en met de liefde van het hartchakra. Kun je je voorstellen dat je dan een hele andere uitwerking hebt dan dat je je de wereld ingaat om iets te bestrijden.

Genieten van jeZelf

Je verbinden met het vechten, de duisternis voeden met verhalen, maar ook je ergens bij neerleggen vanuit een slachtoffergevoel, vernauwt je kanaal van licht.  Dus ga dingen doen waar je blij van wordt, hoe de situatie buiten je ook is en zonder je kop in het zand te steken. Dat zorgt er ook voor dat je je trilling hoog houdt. Dans, zing, wandel, klei, kook lekker eet, ga vissen, tuinier, luister naar mooie muziek. Geef de rest over aan en laat je leiden door het Goddelijke Zelf, die er veel beter raad mee weet.

Je mag genieten van het Goddelijke wezen dat je bent. Je mag jezelf bevrijden van wat je er nog in belemmert om daar van te genieten.

En daar gaat de meditatie van donderdagavond over. Jezelf bevrijden van wat het ook moge zijn. Om jeZelf weer in totaliteit te omarmen.

Fijne dag.

Harte groet,

 

 

.

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies