/
Verandering is de enige constante

Verandering is de enige constante

Het thema doet me denken aan de tijd dat ik op een notariskantoor werkzaam was. Ik begeleidde daar onder meer de fusie tussen twee kantoren en werd geconfronteerd met de weerstand en de angst dat dat teweeg bracht. Angst voor verandering.

Energie is beweging

Ja je weet wat je hebt en het is altijd weer afwachten wat het leven voor je in petto heeft. Toch is de enige constante factor verandering. Alles is energie en energie is in beweging. Je kunt daar tegen vechten en op de rem trappen. Dat kost nogal wat energie. Je kunt er ook voor kiezen om mee te stromen, om je over te geven aan de voortdurende verandering.

Ruimte maken voor het Goddelijke

Op het moment dat de energie stopt met stromen, kunnen we dat lichamelijk ervaren als pijn. De levensenergie kan niet verder. Je lichaam geeft dus heel mooi aan dat er iets vastgezet is. Wat is de onderliggende laag? Aan welke verhalen hou je vast? Aan welke emoties ben je gehecht? Wat wil er open gemaakt worden? Waar houd je nog controle? Kun je een stap opzij zetten zodat het Goddelijke weer zijn werk kan doen?

Geen weg terug meer

De hele wereld staat op zijn kop. Alles verandert in een recordtempo en of je het nu wilt of niet: er is geen weg terug meer. De vraag is of we dat ook zouden moeten willen. Ja, dat kan je een onzeker gevoel geven. We maken de sprong naar een nieuwe werkelijkheid en we hebben nog geen idee hoe die eruit gaat zien.

Als je jezelf uitlijnt op het Goddelijke Zelf kun je gaan ervaren dat er voor je gezorgd wordt en kan het gevoel van onzekerheid wegebben. Je wordt je dan bewust van die stroom energie, die jou doet bewegen, waar jij deel van uitmaakt. Jij als energie, samengevoegd in een lichaam, deel uitmakend van een veel groter energieveld, dat voortdurend in beweging en vriendelijk is. Je bewust worden van hoe alles verbonden is en dat niets voor niets gebeurd. Het grotere verband gaan zien

Wat wil er in jou veranderen?

In deze tijd krijgen we alle ruimte om te onderzoeken wat er wil veranderen in ons. Neem je daar de tijd voor of ben je weer teruggevallen in je oude patronen van vóór de eerste golf? Heb je jezelf inmiddels boven aan je prioriteitenlijstje gezet? Dat heeft niets met ego te maken. Dat heeft te maken met liefdevol naar jezelf zijn, waarmee je op een hele andere manier in de wereld gaat staan. Je hart gaat stromen, de energie van liefde krijgt de ruimte. Wat er ook om je heen gebeurt, welke veranderingen er zich ook aandienen, je bent veilig bij jeZelf.

Je kunt je bewust worden van wat je wérkelijk wilt. Welke energie wil er naar buiten toe of te wel waar gaat je hart sneller van kloppen? Waar word je blij van? En ook, wat past daar niet langer meer bij. Wat vorige maand nog als kloppend voelde kan nu opeens wel heel anders aanvoelen.

Durven terug komen op genomen beslissingen, gewoonweg omdat je het nu anders ervaart. De energie anders is. Jouw energie anders is. Je bent niet meer dezelfde als vorige week. We zijn voortdurend aan het transformeren. Dat kan voor je omgeving nogal verwarrend zijn. Het blijkt opeens dat je niet bent die ze dachten dat je was. En misschien sta je ook wel naar jezelf verwonderd te kijken.

Het is het onderzoeken waard: waar houd je nog vast aan dat wat jou (schijn)veiligheid biedt, wat wil er open gemaakt worden om tot stroming, tot overgave te komen.

Zelf merk ik dat er deze maand behoorlijk aan de deur geklopt wordt. Allerlei oude angsten die aangeraakt worden. Gewaarworden, voelen, toelaten, uit de verhalen blijven. Niet altijd leuk, wel enorm bevrijdend.

Ik wens je een fijne week toe.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies