/
Vijf belangrijke inzichten over je essentie

Vijf belangrijke inzichten over je essentie

Jouw essentie
 
Het licht van het Goddelijke Zelf is altijd aanwezig. Het is jouw essentie, dat wat je wérkelijk bent.

Het verlicht jouw pad. Maakt de weg voor je vrij. 

Je gaat ervaren dat je veel grootser bent dan dat je altijd hebt geloofd. Je wordt uitgenodigd om je ware potentieel in te nemen en te leven.

Vijf eigenschappen van jouw essentie 

1. Licht en liefde
Het ego is niets meer dan een serie verkrampingen. Deze verhullen je ware essentie. Jouw licht en liefde. Als je je ogen even sluit kun je je hierop focussen. Hoe neem jij die verkrampingen waar?

 
Jouw essentie is liefde en licht. Verschuif je bewustzijn nu maar naar die liefde en dat licht. Hoe neem je dat waar? Misschien als een klein pitje, misschien als een enorm vuur.
 
Wat er ook is. Het is aanwezig. Altijd. Jij hoeft er maar aan te denken en het komt in je bewustzijn.
 
Je kunt je Goddelijke Zelf vragen om dit licht, deze liefde groter te laten groeien. Je hoeft dat alleen maar toe te staan. Open je maar voor het licht dat jij bent.

2. Moeiteloosheid
Jouw essentie is moeiteloos.

 
Er bestaat nogal wat misverstand over moeiteloosheid. Moeiteloos betekent niet lui op de bank zitten en wachten tot er iemand voorbij komt die jou redt.
 
Moeiteloos betekent dat de acties die je onderneemt vlot verlopen. Je komt met de juiste mensen in contact die jouw project ondersteunen. Die je weer in contact brengen met andere mensen met wie je bijv. kunt samenwerken. Je komt in situaties terecht die kloppen met dat waar je je op dat moment mee bezig houdt. 
Zodra ik zit te trekken aan een dood paard stop ik. Je best doen komt voort uit ons cultureel erfgoed. Je moet wel wat doen voor je geld.
 
Als ik iemand begeleid en ik ben hard aan het werk dan klopt het niet. Ik kan de ander niet veranderen. Ik kan alleen mijn licht en liefde zo totaal mogelijk neerzetten waardoor de ander zijn ding kan doen. Het grappige is dat als ik mijn best doe, de stroom bij de ander stopt.
 
Het is in lijn met mijn Goddelijke Zelf als het moeiteloos gaat. 

3. Vreugdevol
Wordt je blij van wat je doet of doe je het omdat je denkt dat het moet? Doe je het omdat je denkt dat het je zekerheid verschaft? Moet jij nog zoveel jaar werken of ben je blij met je baan en wat je te bieden hebt?

 
Jouw essentie is vreugdevol. Het is je grondtoon. Voel maar eens als je contact maakt met je licht hoe de vreugde daarin aanwezig is. En dat is geen holardiee gevoel. Meer een serene vreugde.
 
Leven vanuit deze vreugde verandert je leven op slag.

4. Vertrouwen
Ik hoor veel mensen in mijn praktijk zeggen “ik mis het vertrouwen”.

 
Het is het ego dat twijfelt, dat de boot afhoudt. Dat bang is om zich over te geven. Waar ben je bang voor?
 
Jouw essentie weet exact wat je nodig hebt. Beter dan dat jouw ego dat weet. Ben je er aan toe om je over te geven aan je Goddelijke Zelf? Aan die stroom waarin alles aanwezig is.
 
Zodra je je verbindt met je Goddelijke Zelf kun je dat vertrouwen gaan waarnemen. Is er niets meer om bang voor te zijn. Jouw licht is namelijk de kracht. Ongeacht wat er om je heen gebeurt. Niets is sterker dan jouw licht (of je moet het uit handen geven).

5. Harmonie
Hoe zou het voor je zijn om harmonieuze relaties in je leven te hebben? Uit de strijd en het gekonkel naar harmonie, rust en vrede. Naar mogen zijn wie je bent.

 
Mag de ander ook zijn wie hij/zij is? Mijn tip: kijk voorbij de verkrampingen. Ontdek het licht in de ander en zie wie hij/zij werkelijk is. Je krijgt dan direct andere interacties omdat hij/zij gezien wordt voor wie die werkelijk is.

In contact met je essentie verandert je leven drastisch.

 
Ben jij toe aan een leven vol liefde, vertrouwen, moeiteloosheid, vreugde en harmonie?
 
Vind je het lastig om er contact mee te maken? In het meditatietraject “Je ego overstijgen” krijg je krachtige meditaties die je helpen je te verbinden met dit licht. In januari start het blok “Je begeertelichaam evolueren”.  
 
Je begeertelichaam is het deel van je ego dat bestaat uit wensen, verwachtingen en verlangens. In dit deel van de cursus wordt je begeertelichaam afgestemd op je Goddelijke Zelf en de Goddelijke Wil. Daardoor kun je de verlangens van het massabewustzijn en van andere mensen loslaten. Je leert verlangen vanuit je Goddelijke Zelf, zodat jij jouw hoogste pad kunt bewandelen. Je nieuwe begeertelichaam wordt een helder kanaal, zodat het Goddelijke door jou heen kan stromen. Daardoor trek je prachtige omstandigheden naar je toe en kun je dingen creëren die jou vervullen en verrijken. Innerlijke stilte kun je makkelijker ervaren en je leert om volledig aanwezig te zijn in elk moment.

Begint je hart hier sneller van te kloppen? Wacht dan niet langer en schrijf je nu in. https://www.het-licht.net/contact

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies