/
Vluchten kan niet meer

Vluchten kan niet meer

Het hogere wil tot uitdrukking worden gebracht

In de tijd waarin we nu leven komt alles aan het licht dat niet zuiver is. Leugens en illusies. Alle beerputten gaan open en dat wat juist is, in lijn is met het hogere, wil tot uitdrukking worden gebracht. 

Ook de twijfels in ons zelf vragen om opheldering. Zaken waar we misschien al jarenlang om de kern heen draaien om het helder te krijgen voor ons zelf. Zaken die misschien zó confronterend zijn dat we ze bijna niet aan durven te kijken. En toch zul je merken dat in deze tijd er steeds harder bij je wordt aangeklopt om óók voor deze zaken je verantwoordelijkheid op te pakken. Om het aan te gaan, te kijken wat er jou gespiegeld wordt én om helder te krijgen wat het leven van jou verwacht in deze situatie.

En weet je, het lijkt misschien een groot drama. Dat kan én dat hoeft het niet te zijn. In contact met je bronenergie – dat wat je wérkelijk bent – kan het zomaar in de stroming meegenomen worden. Wellicht op een manier, die jouw persoonlijkheid zich niet had kunnen bedenken. Op een vele subtielere, makkelijkere manier. Het ego ziet vaak beren op zijn pad en drama scenario’s.  De verhalen die je steeds herhaalt doen je geloven dat het moeilijk en zwaar is. Jouw bron weet beter. Daar is drama niet aan de orde. Het gaat over in de stroming zijn, mee te stromen met dat wat het leven voor jou in petto heeft.

Op de vlucht zijn

Als Babette bij mij binnen stapt voel ik direct haar gejaagdheid. In het gesprek dat ik met haar heb, vertelt zij dat zij geen rust in haar lijf heeft. Altijd aan het plannen is. Aanwezig zijn in het NU kan zij niet. Haar mind is voortdurend bezig met het verleden en met de toekomst. Gesprekken bereid ze al voor in haar hoofd. Scenario’s worden al uitgedacht. Ik vraag Babette waar haar gejaagdheid vandaan komt. Zij heeft geen idee. In de sessie die volgt blijkt dat Babette heel wat oordelen over zich zelf heeft. Dat zij aspecten van zich zelf niet accepteert en er letterlijk voor op de vlucht is gegaan. De liefde voor haar zelf is ver te zoeken. Zolang zij maar bezig is, hoeft ze deze gevoelens niet te voelen en niet aan te kijken. Ze denkt dat zij er controle over heeft. In de sessie blijkt echter dat dat een illusie is. Dat haar ziel bij haar aanklopt. Dat het gezien wil worden voor wat het is. Een Goddelijk perfect wezen met alles wat er is. In de sessie kan Babette contact maken met haar stralende essentie. Ze kan zelfs de liefde voor zich zelf ervaren. Daarmee daalt direct ook de rust in haar neer. Ze hoeft niet meer te vluchten voor zich zelf.

Ben jij op de vlucht?

Babette was op de vlucht voor zich zelf. We kunnen op de vlucht zijn voor heel wat aspecten van ons zelf en voor het leven. Zaken die we moeilijk vinden om te accepteren. Dat gaat vaak samen met de gedachten die we er over hebben. Ik nodig je van harte uit om deze week eens te onderzoeken of en zo ja, waar jij voor op de vlucht bent. Onderzoek je gedachten, je overlevingsmechanismes op dit gebied en bevrijdt jezelf.

Steuntje nodig? Het meditatieblok “Je geest verlichten” is hier een enorme krachtige ondersteuning bij. Meer informatie vind je op https://www.het-licht.net/je-ego-overstijgen/

 

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies