/
Vrijheid zit in jezelf

Vrijheid zit in jezelf

In 2004 beëindigde ik mijn baan op het notariskantoor. Voor mij was dat vrijheid. Mijn toenmalige werkgever zei me toen “Marion, vrijheid zit in jezelf”. En hij heeft gelijk.

 

Vrij zijn in je lichaam

Jeannette is opgevoed door ouders die zich niet in hun blootje aan hun kinderen toonden. De badkamerdeur was altijd op slot. Jeannette had nog nooit de sauna bezocht. Het idee alleen al! Afgelopen week sprak ik haar. Ze had met haar man hun 10-jarig huwelijk gevierd en jawel, ze waren naar de sauna geweest. Wat heerlijk, wat een bevrijding was haar reactie. Hoe vrij voel jij je in je lichaam? Is er iets waar je je voor schaamt?

 

Moeten

Mark zit niet lekker in zijn vel. Het is onrustig in hem. Als ik hem vraag waar dat mee te maken heeft, geeft hij aan dat hij zoveel “moet”. De buitenwereld verwacht zoveel van hem. Is dat ook werkelijk zo? Of dénkt Mark dat anderen iets van hem verwachten? Het ego blijft maar tetteren. Heeft nooit genoeg en ziet altijd en overal angst en beren. Je kunt jezelf bevrijden van die gedachten die jouw vrijheid beperken.

Wat “moet” jij allemaal nog van jezelf en van anderen. Of wat denk je dat je moet? Al zouden anderen iets van je verwachten, hoe ga je daar dan mee om? Vaak reageren we vanuit ons ego om lief en aardig gevonden te worden. Dus om aan verwachtingen van anderen te voldoen en daarbij onszelf te verliezen.

Tiny gaat altijd naar verjaardagen omdat ze vindt dat dat moet. Ze verwacht dan ook van de ander dat die op haar feestje terugkomt. Daarmee zit ze direct in een strijdenergie. Omdat ze een verwachting plakt op de ander. Zelf heb ik liever mensen bij mij over de vloer die het écht fijn vinden om bij ons te komen. Als je geen zin hebt, ook prima. Even goede vrienden. Let maar eens op hoe vaak mensen zeggen “ik moet”. Ze moeten op verjaardag, ze moeten nog zoveel jaar werken en ja, ze moeten zelfs op vakantie!

 

Je ware Zelf zijn

Jouw ware Zelf klopt bij je aan de deur. Dat pure licht dat jij bent wil naar buiten komen, wil tot expressie worden gebracht. Op het moment dat jij het Goddelijke licht door je heen laat stromen, het toelaat in je leven en jezelf mee laat drijven in de flow, genereert dat zo’n enorme vrijheid. Je laat dan immers al je beschermingsmechanismes gaan. Al dat harde werken om jezelf op een bepaalde manier in de wereld te zetten. Alle overtuigingen, gedachten, maskers, concepten, emoties die je vasthouden aan de lagere bewustzijnsniveaus kunnen oplossen. Wat een opluchting om te merken wat voor vrij, onbegrensd wezen jij bent!!

 

Zonder schuld

Vrijheid zit in jeZelf. Als ik voel dat ik helemaal goed ben zoals ik ben. Dat ik niemand hoef te pleasen. Dat de stappen die ik maak, mijn verantwoordelijkheid zijn. Dat niemand beter weet wat goed voor mij is dan ik zelf. Het weten ligt immers in mij opgeslagen. In dat licht dat ik ben. Dat maakt mij onafhankelijk en vrij. Dan kan ik zonder schuldgevoel mijn impulsen volgen, uitgelijnd op mijn hogere doel en dat van de mensheid.

Ik kom weer terug bij mijn blog van vorige week over dankbaarheid. In de vrijheid die ik in mijn leven ervaar, voel ik tegelijkertijd zoveel dankbaarheid. En even in de herhaling …. dat genereert dus nog meer vrijheid 🙂

Een fijne week toegewenst, vol vrijheid.

Harte groet,

Marion

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies