/
Wat is jouw tempo?

Wat is jouw tempo?

Versnelling van de tijd

Het natuurlijke hartritme van de aarde – wat ook wel de Schumann resonantie wordt genoemd – is aan het versnellen. Dit hartrimte is gekoppeld aan het menselijk brein. Door deze versnelling kunnen wij als mensheid ervaren dat er steeds minder tijd in een dag lijkt te zitten. Meer info over de Schumann resonantie kun je hier vinden http://www.antonteuben.nl/2016/01/13/waarom-is-de-schumann-resonantie-van-de-aarde-aan-het-versnellen/

Het tempo van het Goddelijke Zelf

Op het moment dat ik dit blog schrijf, ben ik me zo bewust van het tempo van het Goddelijke Zelf. Ik voel een grote dankbaarheid dat dagelijkse meditatie een deel van mijn leven is geworden. Vandaag zat ik in de auto op de snelweg. Daar waar ik anders toch wel 130 rijdt, voelde ik nu zó de rust in mezelf, dat ik gewoon niet harder kon rijden dan 100. Heerlijk!

Tekort tijd hebben

Karlieve komt bij me met burn-out klachten. Haar grootste probleem is dat ze steeds tijd tekort komt. Het lijkt wel of elke dag sneller aan me voorbij trekt. Dat ik steeds minder tijd overhoud voor dat wat ik wil doen. Ze vindt het moeilijk om prioriteiten te stellen. Het is al helemaal een dingetje voor haar om goed voor haar zelf te zorgen en te doen wat ze zelf fijn vindt. Om voor zich zelf te kiezen.
Als ik Karlieve begeleidt naar de energie van haar Goddelijke Zelf valt er een enorme rust over haar heen. Haar lichaam reageert er prachtig op. Er ontstaat een diepe ontspanning. Ik zie haar kaken van elkaar komen, de fronsen uit haar gezicht trekken weg en ze oogt opeens een stuk jonger.

Een zee van tijd

Karlieve ontdekt dat in deze verbinding er een zee van tijd is. Dat ze in de vertraging komt. Haar hart klopt rustiger, haar ademhaling zakt. Ze ziet en voelt hoe alles in een rustiger tempo gaat. Opeens ziet ze wat écht belangrijk is en dat wat ze najaagt vanuit de collectieve “drift”. Daar waar ze zich laat meesleuren in de ratrace, in de begeertes. Ze ziet hoe ze in deze situatie terecht is gekomen.


Het tempo van het Goddelijke Zelf is een stuk relaxter dan dat van de persoonlijkheid. De persoonlijkheid rent mee in de waan van de dag, wat zich uit in spanning en een vrijwel voortdurende stressreactie van het lichaam. Een constante alertheid wat het lichaam uitput.

Oude overtuigingen

Karlieve voelt heel intens het verlangen om zich over te geven aan het tempo van het Goddelijke Zelf. In de vertraging, in de rust, in de ontspanning. Verder kon Karlieve waarnemen dat als ze haar prioriteiten stelt en beter voor zich zelf zorgt, dat dat ook een weldaad voor haar gezin is. Als zij meer relaxed is, meer in de ontspanning en blij is, heeft dat direct uitwerking op haar familie. Karlieve komt nog een aantal stevige overtuigingen tegen over “het niet waard zijn”, “egoisme” en “het niet mogen” en “een slecht mens zijn”. Samen onderzoeken we deze overtuigingen. In de trilling van het Goddelijke Zelf, ziet ze dat het niet echt is. Dat het oude energie is wat haar heel lang beperkt heeft en waar ze zich nu van wil ontdoen. Een intense ruimte, vrijheid en blijheid overspoelt Karlieve, wat haar tot tranen toe beroert.

Met gemak contact maken

Het vraagt helderheid om je steeds weer bewust te zijn waar je je mee laat trekken in de ratrace. Roep jezelf terug en verbind jezelf met je je ware Zelf. Iemand zei me: “Ja Marion, dat zeg je zo makkelijk, maar hoe doe ik dat?”. En ja, zo gemakkelijk is het echt. Het Goddelijke Zelf is zich altijd bewust van jou, simpelweg omdat jij dat bent! Jij hoeft alleen maar het Goddelijke Zelf aan te roepen. Zelf doe ik dat door mijn Goddelijke Zelf uit te nodigen en letterlijk te zeggen: “ik vraag het Goddelijke Zelf meer in mijn bewustzijn te komen” of “ik vraag om meer rust in mijn systeem” of “ik vraag om meer vertrouwen”. Wees dan heel alert. De verschuivingen kunnen heel subtiel zijn. Hoe vaker je jezelf verbindt, hoe gemakkelijker je de verbinding gaat herkennen.

Speel er mee en laat je verwonderen.

Fijne week,

Harte groet

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies