/
Wat wil er allemaal gezien worden?

Wat wil er allemaal gezien worden?

We zijn aan het wakker worden. Zaken waar we lange tijd van weg gekeken hebben worden nu loeihard onder onze neus geduwd om aangekeken te worden. En je hebt nog steeds een keuze. Of je kijkt of dat je wegkijkt. Of je luistert of niet.

Confrontatie

Ja het kan behoorlijk confronterend zijn om te ontdekken, dat waar je altijd in geloofd hebt, opeens een kaartenhuis blijkt te zijn. Op een levensmiddel staat afgedrukt: “bevat een door de EEG goedgekeurde hulpstof”. Vervolgens blijkt deze hulpstof wel kankerverwekkende stoffen in zich te hebben. Ja maar het is toch goedgekeurd? Ja en?

Twee kanten

Het kan ook andersom. Dat je juist bekrachtigt wordt in wat altijd jouw waarheid was (en misschien niet dat van de mensen rondom je). Op persoonlijk gebied kun je denken aan vriendschappen (die nu omvallen of juist op waarde worden bepaald), relaties (is dit hoe ik mijn leven wil delen of juist hoe rijk je je met de relatie voelt), werk (word ik hier echt blij van of dat je juist bij de vervulling komt die het je geeft) of je woonsituatie (is dit een voedende plek voor mij of juist dat je ontdekt wat een heerlijke stek je toch hebt).

Wat klopt er (al lange tijd) niet?

Vanuit een grotere invalshoek kun je kijken naar hoe je in de wereld staat. Wat klopt er niet en wat wel in de wijze waarop wij met elkaar omgaan. Hoe gaan we met de kinderen om? Wat brengt alle administratieve verplichtingen in de zorg en op scholen met zich mee? Hoe zijn we doorgeschoten in protocollen? Hoe ga ik om met de aarde? Koop ik kleding die door kinderen is gefabriceerd? Klopt het nog wel om voedsel te kopen dat vanaf de andere kant van de wereld wordt aangevoerd? Waar komen de rozen die in de vaas op tafel staan vandaan? Hoe vrij ben ik eigenlijk?

Ben je je bijvoorbeeld bewust hoe – heel simpel – de AH bonus kaart je in een richting stuurt? Hoe de reclamefolders je in een richting duwen. Maar ook ons hele financiële systeem met de BTW bijvoorbeeld. Dat ik als ondernemer minder belasting betaal als ik meer gekocht heb (want dan is de BTW aftrekbaar). En we willen consuminderen?

Wees lief voor jezelf

De maand mei belooft een interessante energie teweeg te brengen die ook met emoties gepaard kan gaan. Emoties die misschien al jarenlang liggen te sluimeren en die je steeds weggedrukt hebt. En nu gaat de deksel van de ketel. Ook dat kan een schok voor je zijn als er donkere zijdes omhoog komen, die je niet wilde aankijken en waar nu geen ontkomen meer aan is. Wees dus vooral lief voor jezelf. Weet dat de energie dit met zich meebrengt. Het komt in je bewustzijn om te gaan.

Kijk er dus ook zo naar als mensen in je omgeving met meer vuur reageren. Als je mooi vanuit je centrum het kunt waarnemen wat er gebeurt, zonder oordeel, zonder je aangevallen te voelen, kan de ander dat stuk ook in zich zelf helen. Jouw pure aanwezig zijn opent het pad naar heling.

Ik ben benieuwd wat het gaat brengen. Mijn tip. Neem echt tijd om naar binnen te keren. Om contact te maken met de bronenergie zodat je bij de innerlijke staat van rust, vrede en neutraliteit komt.

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies