/
Weet je hoe liefde proeft?

Weet je hoe liefde proeft?

Liefde: ons hoofd heeft er een bepaald beeld van, wat dat is, hoe het eruit ziet of hoe liefde wordt geuit. In werkelijkheid is liefde véél groter dan ons hoofd kan bevatten. Heb je liefde wel eens geproefd?

Als je je gewaar wordt hoe de gehele schepping bestaat uit liefde. Dat het de basis is van de schepping, dan kun je op hele andere manieren de liefde ervaren. Het is niet iets buiten jou in de zin van: “ik kan niet zonder jou” wat meestal de romantische gedachten zijn.

Eten als feestje

Terwijl ik dit blog schrijf, zit ik intens na te genieten van de retraite van afgelopen weekend. Het leven van je hoogste potentieel. Ervaren dat je liefde bent en dat ook tot uitdrukking brengen. Met gemak en eenvoud jeZelf zijn. Elke retraite wordt het eten door de deelnemers, als een feestje op zich, ervaren. Weet je hoe dat komt?

De sleutel

Het eten wordt door Marga en Kees met intense liefde bereid. Het is geen opdracht, het is het leuk vinden en de liefde voelen om mensen te voeden in plaats van te vullen. Het is de liefde voelen voor het voedsel op zich.

Dat zie je niet alleen aan de wijze waarop het opgediend wordt. Dat merk je aan de sfeer in de keuken, aan de aandacht die er voor de bereiding is en dat proef je!

Geen hap door mijn keel

Toen onze kinderen nog thuis woonden hadden we de regel dat zij één dag in de week de kookbeurt hadden. Het was niet hun lievelingsklus. Ik herinner me nog dat er een dag eten gemaakt was vanuit de energie, “gatverdamme gaan we weer”.  De ingrediënten waren letterlijk in de pan gesmeten en kwamen vanuit die energie op mijn bord terecht. Ik kreeg er geen hap van weg. Dat was een mooie insteek om bewustzijn te creëren over hoe jouw energie bepalend is, waar je ook mee bezig bent.

Energie volgt de aandacht

Daar waar je je aandacht op richt, daar is je energie. Als jij je volledige aandacht richt op het bereiden van de maaltijden, dan zit jouw liefde daarin. Dat is dus iets anders dan je eten bereiden terwijl je tussendoor aan het mailen bent, de krant leest of in een heftige discussie zit. Alles is energie en connect met elkaar. Kun je je voorstellen hoe het voedsel wat op je bord ligt, de energie aanneemt waarmee het is bereid?

Ik kan mijn hart voelen stromen als ik op de aanrecht de schaal met groenten en fruit zie staan. De dankbaarheid dat ik dit dagelijks tot mij kan nemen, mezelf ermee kan voeden.

Waar voed jij jezelf mee?

Voed je jezelf met liefde of vul je jezelf, prop je jezelf vol, om de tekorten in jezelf op te vullen?

Interessant is ook om op te merken dat als je je voedt met maaltijden die met liefde zijn klaar gemaakt, je als vanzelf veel minder eet. Je kunt bewuster kauwen, proeven, de sensatie ontdekken van de smaak van een wortel. Je kunt ervaren hoe gevuld de maaltijd is en hoe het jou vervult.

Ik nodig je van harte uit je bewustzijn te onderzoeken op het gebied van voeding. Om je eten niet op de automatische piloot te bereiden. Je bewust te worden wat een immense kracht jouw energie heeft en die ook bij de bereiding van je maaltijden in te zetten.

Ik ben benieuwd of je verschil proeft.

Fijne week!

Harte groet,

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies