/
Weet je waar het warme weer je bij helpt?

Weet je waar het warme weer je bij helpt?

Er lijkt geen einde aan te komen aan het warme weer. En om dan maar gelijk met de deur in huis te vallen… heb jij idee waar het je bij helpt?

Het tempo van je ziel

Je hebt het me al vaker horen zeggen. Als je in de vertraging komt, volg je het tempo van je ziel en van je Goddelijke Zelf. Onze westerse maatschappij rent zich nog steeds de benen onder zijn kont vandaan. Meer, meer, sneller, sneller. Ik kijk met verwondering naar hoe vaak ook jongeren al in of tegen een burn-out aan zitten. De enorme druk. De hoge latten die opgelegd worden en zij zich zelf opleggen.

Perfectie

Het warme weer dwingt ons om in de vertraging te komen. Om je pas te vertragen. Om je activiteiten op een lager pitje te zetten. Voor veel mensen zal dit samen vallen met vakantie. Dit biedt een extra mogelijkheid om dieper in jezelf te zakken. Gewoon niets doen. Zitten, boekje lezen, mediteren, je bewust worden van het leven en al het leven om je heen. Ontdekken hoe perfect alles geschapen is. Heb je al eens goed naar het hart van een bloem gekeken? Hoe de hommel erin vliegt en zijn eten vergaart? Maar ook hoe de dingen die in je leven gebeuren allemaal samen komen. Wat een perfectie.

Hotel Rust?

En ook tijdens vakantie is zelfs de neiging om door te racen. Dit stadje bezoeken, die markt aan doen. Het ego vindt geen rust. Op geen enkele camping, in geen enkel hotel. Het ego blijft jakkeren. Heb je het ene gekocht, is het al weer op zoek naar een ander doel om vervulling te vinden.

De rust zit in jouw essentie en daar kun je contact mee maken.

Luisteren

Geen vakantie en toch warm weer. Op je werk of bij je andere bezigheden wordt je nu ook min of meer gedwongen om te vertragen. Voor het fysieke lichaam is het gewoonweg niet prettig om in een hoog tempo door te gaan. De vraag is – of je nu op vakantie bent op niet – of je luistert. Luister je naar de roep van je ziel?

De rust in jeZelf

Ga je in de vertraging dan wordt je uitgenodigd om contact te maken met je essentie. Je ontdekt de rust in jezelf. Je komt uit bij de innerlijke vrede in jeZelf. In eerste instantie misschien niet. Voel je alleen maar méér onrust. Dat is het ego dat begint te tetteren. Omarm het liefdevol. Zie zijn of haar angst, onrust en zeg er JA tegen. Spreek je intentie uit dat jij kiest voor verbinding met je ware Zelf. Dan heb je niet meer zoveel nodig. Dan kun je gaan voelen en zien dat je persoonlijkheid maar zo’n ieniemienie klein deeltje is van wie jij écht bent. En dat, dát waar je je zo druk om maakt,in dat gewaarzijn gewoon weg valt.

Moeiteloos

Ik hoor je denken “ja maar …. mijn werk moet wel af” of “ja maar ….. (vul zelf maar in). Het grote cadeau van verbinding maken met je essentie is dat alles veel moeitelozer gaat. Waar je nu nog hard je best aan het doen bent, hard aan het werk bent, wordt je dan getrakteerd op moeiteloze relaties, moeiteloze situaties. Je krijgt alles wat je nodig hebt, in het juiste moment. Dan verzet je het zelfde werk, in veel minder tijd en met minder energie. Moet je kijken wat er aan energie voor je overblijft om ook nog andere dingen te kunnen doen.

Ik wens je een vertraagde tijd toe.

Harte groet,

PS: er is nog plek op de stilteretraite die gehouden wordt van 24 t/m 27 augustus a.s.

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies