/
Wie heeft de sleutel van jouw gevangenis?

Wie heeft de sleutel van jouw gevangenis?

Leuk de verschillende reacties die ik afgelopen week ontving op mijn mededeling dat ik een sabbatical neem. Van “wat een lef en moed” tot “jij laat me zien dat niets gek ik om te doen”.

Het bracht me terug naar de tijd dat ik nog op het notariskantoor werkte. Eén van de werknemers had haar baan opgezegd om een half jaar te gaan reizen. Reacties van mensen waren “goh, jij doet wat ik eigenlijk altijd al heb willen doen”. Tien jaar later fietste ik langs het kantoor ….. ze zaten er nog.

(Schijn-)veilig

Vanmorgen kreeg ik een berichtje van mijn webmaster dat hij stopt met zijn bedrijf. Een moeilijke beslissing voor hem en toch lonkt er iets nieuws wat niet samen gaat. Ik feliciteerde hem met het besluit. Schreef hem dat er genoeg mensen zijn die blijven zitten waar ze zitten omdat het zo veilig is. Elk einde maakt mogelijkheden voor nieuwe mooie dingen. Hij bedankte me voor de reactie: “had ik net ff nodig”.

Je creëert je eigen gevangenis

Door de dingen klein te houden, vanuit het kleine perspectief van het ego naar ons leven te kijken, creëren we onze eigen gevangenis. Je overziet dan niet het geheel vanuit het Goddelijke Zelf. Je komt dan niet tot oplossingen of keuzes omdat je vast zit in de gevangenis van het ego. Je bent verstrikt geraakt.  Het leven wil stromen en zodra we vasthouden aan het kleine beperkte wereldje, dan gaat dat niet. Je merkt dat zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Je lichaam voelt stijf aan of geeft signalen dat het niet lekker gaat,  je emoties zijn pieken en dalen, je kunt je verdrietig of mat voelen en je weet niet hoe je jezelf uit deze situatie moet bevrijden.

Zelf was ik me al een tijdje bewust dat mijn billen, onbewust, zich steeds samentrokken. Als ik ze ontspande waren ze twee tellen later weer samengeknepen. Letterlijk de stroom van het leven dichtknijpen. Iedere morgen start ik de dag nu met radja yoga en meditatie. Mijn bewustzijn verder openen om de stroom (die ik tijdens het mediteren goed ervaar) ook in het fysieke bestaan op aarde toe te laten. Heerlijk! En mijn lijf wordt er zo blij van dat het oprechte aandacht van me krijgt.

Wie heeft de sleutel?

De gevangenis doet me ook nog denken aan Esmeralda. Ze was werkzaam op een groot bedrijf met een zeer hoge werkdruk. Overwerken was geen uitzondering maar een dagelijks terugkerend ritueel. Esmeralda zat tegen een burn out aan en vroeg wanhopig. Wie komt me hier weghalen? (Of in mijn termen: wie heeft de sleutel van mijn gevangenis?) Niemand! Jij hebt de sleutel van jouw gevangenis. Jij bent degene die de poort kan openen naar vrijheid, naar het bewustzijn van het Goddelijke Zelf. Als je die deur opent is innerlijke vrede, rust, helderheid en innerlijk weten jouw deel.

Stilte retraite

Van 24 t/m 27 augustus a.s. heb je tijdens de stilte retraite alle gelegenheid de deur te openen. Jezelf te bevrijden en je lichaam alle aandacht te geven waar het naar snakt. Tijdens deze dagen wordt er ook radja yoga gegeven. Een prachtige combi om je bewustzijn te expanderen. Voor meer info en aanmelden kun je kijken op:

Ik wens je een fijne week.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies