/
Word je gezien?

Word je gezien?

Jezelf laten zien maakt dat je ook gezien kan worden. In hoeverre ben jij zichtbaar voor je omgeving?

Als je niet gezien wordt …

Diana heeft het gevoel dat ze niet gezien wordt door haar omgeving. Ze vertelt me dat in haar vroege kindtijd ze al niet gezien werd voor wie ze was. Met haar moeder had ze geen nauwe band kunnen opbouwen. Altijd te druk met het grote gezin dat haar aandacht vroeg. Diana heeft de onbewuste overtuiging aangenomen dat ze er niet toe doet. Ze maakt zichzelf onzichtbaar. Dan is ze niet te veel voor anderen en is ze niet tot last. Tijdens de uitvaart van haar moeder komt ze ineens tot het schokkende inzicht. De uitvaartbegeleider vergeet haar naam te noemen in de rij van kinderen en het moment van de kaars aansteken, wat zij zou doen, wordt ook vergeten. Een schokkende ervaring voor Diana én een wakkermakende situatie.

Jezelf uitdrukken

Wij zijn niet voor niets geïncarneerd in een aards lichaam. De ziel wil ervaringen opdoen en het Goddelijke wil zich uitdrukken via een aardse extentie. Dat wat je in het dagelijkse leven “Jij” noemt. Hoe druk je jezelf uit in de wereld? Laat je de frustraties zien, de onmacht, de boosheid, het niet tot last willen zijn. Of laat je jeZelf zien, die lichtvonk die jij bent? En in die lichtvonk is alles aanwezig. Dat is niet alleen vrede, harmonie of zoet. Daar zit ook een woede-uitbarsting in. Alles is energie en het gaat over het tot uiting brengen, het door je heen laten gaan en het weer los te laten. Kun je voelen dat dat wat anders is dan de korte lontjes die je in de wereld nu op kunt merken? Dat zijn de uitdrukkingen van het lagere zelf. Van gelijk willen hebben of reageren vanuit de angst.

De veiligheid van jezelf laten zien

Met Diana keek ik naar het kleine kind dat zich teruggetrokken had en de overtuiging dat ze tot last was. Vanuit haar eigen lichtvonk kon ze zien wat er gebeurde. Hoe haar moeder de beste bedoelingen had en gewoon niet anders kon op dat moment. Als Diana contact maakt met haar bronenergie, het Goddelijke Zelf, voelt ze hoe groots ze is. Ze gaat ook letterlijk rechtop staan. Ze voelt hoe veilig het is om zo te staan en zich zelf te zijn. Ik vraag haar aan wie ze zich zelf zou willen laten zien. Dat is in eerste instantie haar moeder.

Diana maakte in de energie contact met haar moeder (die al een aantal jaren geleden overgegaan is). Ze kon haar nu vertellen wat ze altijd gemist had en laat in de energie zich zelf aan haar moeder zien. Dat genereert een enorme vreugde tussen hen en het mooie is dat de moeder door Diana aangeraakt wordt en ook háár zichtbaarheid vergroot.

Dan voelt Diana de veiligheid om zichzelf aan haar man, haar kinderen, het dorp, de maatschappij, de wereld te laten zien. Wauw, zo mooi wat er dan gebeurt. Wat een licht komt er uit haar ogen. En Diana, die verlaat als een ander mens de praktijk. Zelfbewust en nieuwsgierig naar dat wat komen gaat.

Je eigen verantwoordelijkheid nemen

Roepen dat je niet gezien wordt is de verantwoordelijkheid bij een ander leggen. Je kunt pas gezien worden voor wie je bent als je jezelf ook láát zien.

Ben je er aan toe je volle potentieel tot uitdrukking te brengen? Je volledig te laten zien aan de wereld en je bijdrage te leveren? In de retraite van augustus is dit het thema. Als je voelt dat je zin hebt om die stap te maken ben je van harte welkom om mee te doen. Hier kun je alle informatie vinden.

Harte groet,

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies