/
Zachtheid naar jezelf

Zachtheid naar jezelf

Zacht, liefdevol en begripvol naar anderen maar oh zo hard en streng naar mezelf. Rosalie zit met dikke tranen bij me op de stoel. Zelfs mijn lichaam voelt kneiterhard aan en ik vind het mega spannend om die zachtheid en die liefde voor mezelf toe te laten. Die strengheid heeft me altijd houvast gegeven. Hier ben ik de krachtige vrouw. Nu ik thuis zit in deze tijd word ik zo met mezelf geconfronteerd. Mijn lichaam wil dit niet meer en het lijkt wel of ik het ook niet langer kan en wil. Het voelt echt als een soort volhouden.

Ja, zoals ik al eerder schreef, alles komt naar boven. En hoe intens het ook kan zijn, hoe spannend het ook kan zijn, wat is het ook mooi om te voelen dat de liefde steeds meer de overhand krijgt. In het geval van Rosalie, en misschien ook wel in jou geval, voor zich zelf.

Onpersoonlijke energieën

De emoties die je voelt, de gedachten die langs komen, het zijn allemaal onpersoonlijke energieën. Energieën die aanwezig zijn en rondom je cirkelen en die je opgepikt hebt. We zijn ons er mee gaan vereenzelvigen en het goede nieuws is: “je bent het niet”. Je buurman is het trouwens ook niet. Het is gewoon energie in beweging.

Als je dat tot je door laat dringen wat doet dat dan met de strengheid naar jezelf toe, met de hardheid naar jezelf? Kun je dan de ontspanning voelen die er optreedt, de rust die ontstaat?  Kun je dan de liefde voelen die zo graag vrij wil stromen?

Niets meer wegduwen

Alles toe laten wat langs komt, er naar kijken, voelen, beleven, zonder uitleg, zonder woorden. Dat brengt de heling. Niets meer wegduwen vanuit het weten dat je het niet bent.

Collectieve energieën

Waar ik de emoties tot voor kort nog persoonlijk nam, wordt ik me steeds meer gewaar van het feit dat het collectieve energieën zijn. Energieën die ik waarneem, voel, zie en die, door ze toe te laten, kunnen helen. En dan hoef ik niet eens te weten waar het over gaat.

Zijn er tranen, is er een gevoel van boosheid, frustratie, onmacht, angst. Voelen! De energie wil gewoon gezien worden, herkend en erkend worden en dan lost het ook weer op. Dat brengt ook zachtheid. Zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Het zet zich niet meer vast.

Projectie

De valkuil hierin kan zijn dat je de uitleg van mensen rondom je gaat geloven waarom je de emotie voelt. Dat gaat vaak over projectie van de buitenwereld en dan zit je alweer in een verhaal.

De geëvolueerde mens naar 5D

Nu kun je denken, ja en ik ben mens en dit hoort bij het mens zijn. Klopt, we zijn mensen en we zitten in een mega shift wat ons bewustzijn enorm oprekt. We zijn de stap aan het maken naar 5 dimensionele wezens. Je kunt je dus blijven vasthouden aan de 3d realiteit en blijven vasthouden aan dat je de emotie bent en er uitleg aan geven. Gewoon omdat ons dat zo vertrouwd is en het misschien ook wel fijn voelt. Je kunt er ook voor kiezen om de stap naar 5d te gaan maken, je frequentie te verhogen en daarmee ook je beleving van je lichaam, je emoties en gedachten te veranderen. Het één is niet beter of slechter. De keuze is gewoon aan jou.

Waarom je zou kiezen voor de stap naar 5D? Daar vertel ik je morgen alles over.

Fijne zondag! Oh ja, de meditatie van donderdag heeft als thema: zachtheid naar jezelf. Meer info https://www.het-licht.net/wekelijkse-thema-meditaties/

Harte groet,

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies