/
Zachtheid

Zachtheid

Ik neem een hap van de gesmoorde venkel en proef zachtheid. Het was precies het terugkerende thema vandaag tijdens de Light Body cursus. Mmmm, dat smaakt naar meer.

Aanschouwen vanuit zachtheid

Want ik weet niet hoe jij de afgelopen weken hebt ervaren. Ik merkte behoorlijke intense emoties bij mensen op. Alsof de diepste pijnen zo aan het eind van het jaar er nog uitgeduwd worden. Iedere keer weer een uitnodiging om mooi bij mezelf te blijven, te voelen en te ervaren wat het met mij doet. Wat er in mij nog weer aangeraakt wordt daardoor. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer. Hoe fijn is het als je vanuit zachtheid kunt aanschouwen wat er gebeurt, waar de ander doorheen gaat en ook wat het in jou raakt.

Fysiek, emotioneel en mentaal

Als we verzachten dan heeft dat zijn uitwerking op verschillende lagen o.a. ook op je emotionele toestand. In de verzachting kan je hart zich meer openen. Kan er meer compassie en begrip zijn. Hoef je er niet meer, bam, bovenop te zitten.

Je kunt letterlijk je huid voelen verzachten. Ik denk dan gelijk aan mijn – inmiddels overleden – tante. Ze had zo’n heerlijke zachte huid, zoals oudere mensen dat kunnen hebben. Misschien heeft dat ook wel met levenservaring te maken. Verzachten.

Invloed op relaties

Tijdens de meditaties vandaag, kwamen we bij zachtheid naar jezelf. Spieren die daardoor in diepe ontspanning kwamen, hardheid in het gelaat wat veranderde in een zachte uitstraling. Het mooie is ook, dat als je naar jezelf verzacht, je die energie ook uitstraalt naar de ander. De ander ook vanuit verzachting kunt benaderen wat direct van invloed is op de relatie.

Verhardingen oplossen

Vanuit de overlevingsstructuren, beschermingsmechanismes, kunnen er verhardingen in je systeem zijn ontstaan. Dat kan op verschillende manieren ervaren worden. Een gevoel van een harnas of een corset aan te hebben. En ook letterlijk verhardingen ervaren in je lichaam. Delen van je lichaam waar het gewoon niet lekker stroomt, waar er ophopingen, pijnlijke punten zijn van vastgeroeste, vastgeloen, bevroren energie.

Luisteren

Als jij en je lichaam ook naar zachtheid verlangen, kun je beginnen met te luisteren naar je lichaam. In het overlevingsmechanisme zit namelijk vaak een “vooral doorgaan”. Niet lullen maar poetsen om het maar even plat te zeggen. Ons lichaam geeft ons zoveel informatie en de meeste tijd walsen we er over heen. Door je lichaam bewuste aandacht te geven, verzacht het als vanzelf. Wordt het weer vloeibaar, kan de pijn oplossen én wordt het ook rustig in jezelf. Want alles is met elkaar verbonden. Verzacht je lichaam dan verzachten ook je gedachten en je emoties. Verzachten je gedachten dan kan je lichaam daar weer op reageren. De energie gaat weer stromen en je voelt dat je leeft!

Een aantal jaren geleden maakte ik een godin van klei. De wijze waarop ik haar buik en borsten maakte, deed me inzien hoe ik met mijn eigen buik en borsten omging. Nou dat mocht wel wat zachter 😊.

Als jij je lichaam insmeert met bodycreme, is dat dan met aandacht of gaat dat op de automatische piloot? Je doet je lichaam zo’n plezier als je jezelf invet met volle aandacht.

Ik wens je een mooie week toe vol zachtheid. Kun je een steuntje in je rug gebruiken met het vloeibaar maken van je lichaam, met het verzachten op alle lagen? Hier kun je in mijn agenda een afspraak maken voor een individuele sessie.

Harte groet,

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies