/
Zwanger van jeZelf

Zwanger van jeZelf

“Ik voel dat nieuwe in me en ik weet nog niet wat het is. Er is geen houden meer aan. Ik herken mezelf niet meer en toch weer wel. Het is als een zwangerschap, een bevalling. Met weeënachtige energie komt het naar buiten. De ene spiegel na de andere wordt me getoond. Ik kan niet meer terug, ik wil niet meer terug en toch hou ik het tegen. Bang voor het onbekende. Daar heb ik dan weer een oordeel op en het maakt me hondsmoe. Ik ben zo aan het vechten met mezelf”.

Een citaat van cliënt en ik kan me zo voorstellen dat ze niet de enige is die dit zo ervaart. Misschien voel jij ook wel dat je in een rollercoaster zit. Heb je de ene barenswee gehad komt de volgende al weer aan. Het houdt niet op en je kunt jeZelf niet meer terugduwen. De kurk die je er tijdelijk opduwt wordt kneiterhard weggeblazen. Je krijgt exact die situaties op je bordje om je te helpen de volgende stappen te zetten, dat onder ogen te zien wat je nog niet wilde zien van jezelf. Opschonen.

Ruimte en zachtheid

Laatst schreef ik al over de ruimte die eerlijkheid geeft. Eerlijkheid naar jezelf en naar de ander. Ook eerlijk die stukken aankijken waar je steeds voor weg hebt gekeken. Hoe langer je weg blijft kijken hoe steviger het Goddelijke Zelf bij je aan de deur klopt om je ogen te openen en om in zachtheid naar jezelf te kijken. Zachtheid is de energie die mij steeds getoond wordt. Als ik verzacht naar mezelf dan verzacht ik als vanzelf ook naar de ander.

Wat weerstand je laat zien

Als je weerstand ontmoet in je dagelijkse leven, onderzoek dan eens wat je niet wilt zien en wat gezien wil worden om, dat waar je zwanger van bent, de ruimte te geven om zich te ontvouwen in je leven. Of te wel “wat houdt je nog tegen om te doen waarvoor je gekomen bent op aarde”? Wat houdt je tegen om uit te drukken wie je écht bent?

Welke angsten, welke overtuigingen, welke patronen, welke comfortzone? Je hoeft ze alleen maar aan te kijken, toe te laten, hands off en de transformatie wordt in gang gezet. En dat gaat deze tijd razendsnel. Vandaar dat rollercoaster gevoel.

Het oerei breek open

Je gaat bevallen van jeZelf, van jouw essentie. Jij bepaalt hoe lang je zwangerschap duurt. Het oerei gaat openbreken en zal je een nieuw begin tonen, een nieuwe werkelijkheid. Open je voor de vreugde van jeZelf. Vreugde is je grondtoon. Draag het uit, deel het. Word je bewust van je immense levenskracht, jouw power en de daarin opgeslagen creatiekracht. Het is allemaal aanwezig in jou! Sta het toe in het je leven te komen, laat het geboren worden en geniet ervan! Je bent niet meer wie je gisteren was.

Ik wens je een mooie bevalling toe.

Heb je daar ondersteuning bij nodig? Je bent van harte welkom voor een persoonlijke sessie.

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies