/
5 dingen die je moet weten over liefde

5 dingen die je moet weten over liefde

Liefde is zoveel groter dan onze mind kan bevatten. Wat is jouw idee over liefde?

5 dingen die je moet weten over liefde.

1. Liefde ligt ten grondslag aan het leven

Niet alleen het leven op aarde, nee ik bedoel ál het leven. In ons universum, in andere universa. In de reikwijdte waar we met ons brein niet bij kunnen. Liefde is die kracht die nieuwe dingen laat ontstaan. De bloem in het veld, het kind in de baarmoeder. De sterren in de lucht, de wezens in andere dimensies.

2. Liefde is vrij en gaat niet over bezit

Dominique komt bij mij met heftige hyperventilatie problemen. Ze heeft een relatie met Arjan die angstig is. Bang om haar kwijt te raken. Hij verbiedt Dominique om contact te hebben met andere mannen. Dominique voelt zich letterlijk benauwd. Heeft, zonder het tegen Arjan te zeggen, toch contact met andere mannen, zonder dat daar sexueel iets uit voortkomt. Goede gesprekken, een luisterend oor, gezamenlijke liefde voor dezelfde muziek. Hoe kun je iets kwijtraken dat je niet bezit? Liefde bezit niet, is vrij. Liefde is de ander ook vrij laten om zich zelf te ontdekken. De ander de ruimte geven om dat te leven wat geleefd wil worden.

3. Liefde is een stroom

Het is de energie die zich door jou heen beweegt. Die je doet evolueren, je doet groeien, mensen samenbrengt en je in alles voorziet wat je nodig hebt. Afhankelijk van hoe jouw persoonlijkheid in de verkramping is geschoten, kun je deze energie vrij je door je heen laten stromen. Met verkramping bedoel ik gevoelens als angst, jaloersheid, boosheid, onmacht. Heb jij enig idee hoe jij de liefde toelaat om door je heen te stromen? Durf jij je over te geven aan de liefde? Stel je eens voor hoe je leven er dan uit zou zien?

4. Liefde oordeelt niet

Liefde oordeelt niet. Liefde ís simpelweg. Accepteert exact dat wat er is. Zonder verhaal, zonder schuldgevoelens, zonder drama. Vanuit liefde zie je vanuit welke verkramping iemand reageert. Dat geeft begrip en compassie. 

5. Liefde heeft geen verwachtingen

Omdat wij als mensen geneigd zijn om controle te willen hebben, stoppen we liefde in hokjes. Maken we er een mentaal plaatje van en koppelen daar verwachtingspatronen aan vast.
Debby heeft twee kinderen. De verhouding met haar ouders staat op scherp. Zij hebben commentaar op de wijze waarop Debby en haar man hun kinderen in het leven begeleiden. Wat er gebeurt is dat Debby een verwachting op de kinderen legt, dat zij zich netjes gedragen als opa en oma er zijn. Als zij dat niet doen, voelt zij zich een slecht kind, ze heeft gefaald en voelt zich een slechte moeder. De kinderen voelen dit feilloos aan. Beginnen juist als opa en oma er zijn, te laten zien wie ze wérkelijk zijn. Liefde heeft geen verwachtingen. In dit voorbeeld mogen de kinderen in alle vrijheid zijn, wie ze zijn. Mogen Debby en haar man hun kinderen begeleiden op de wijze die hen goeddunkt.Hebben de ouders geen verwachtingen van hun kinderen over de wijze van opvoeden.

Jij kunt nú kiezen voor liefde. Voor de sereniteit en de vreugde ervan. Breng je aandacht maar naar je hartcentrum, op het midden van je borst. En sta toe dat je hart zich opent. Je hoeft het echt alleen maar toe te staan. Geef de liefde de toestemming om door je heen te stromen. Het zal direct reageren. Je brengt hiermee je relaties, je leven, naar een hoger trillingsniveau. Bevrijdt jezelf van de verwachtingen, de oordelen, de conflicten en geniet van wie JIJ bent.

Wat ondersteuning nodig? https://www.het-licht.net/contact/

Hoe denk je nu over liefde? Laat je het me weten?

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies