/
5 Tips om uit de angst te blijven

5 Tips om uit de angst te blijven

Wat angst met je doet

Angst is een lagere emotie. Daar bedoel ik mee dat angst je uit je kracht haalt, je klein maakt. Je dingen laat uitstellen die je zonder de angst wel had gedaan. Angst zorgt ervoor dat je de verbinding met je ware zelf kwijt raakt, dat oneindige liefdesveld. Angst werkt ondermijnend, óók op je immuunsysteem!

De hele wereld is in angst. Een groot collectief veld dat enorm gevoed wordt door de media. En of het nu gaat over angst voor het coronavirus, voor bosbranden, voor overvallen, voor inbraken, het heeft allemaal hetzelfde effect. Lees de krant, kijk het nieuws, volg het internet. Als jij in angst zit, voedt je daarmee dus ook het collectieve veld. Ja, het is een cliché, verander de wereld, begin bij jezelf. Ook hier!

Angst in relatie tot de levenskracht

Je kunt je voorstellen dat rondom jou zich een energieveld bevindt van Goddelijke energie (of geef er je eigen naam aan). Een energieveld dat jou voedt en jou in alles kan voorzien wat je nodig hebt. Ben je mooi in de stroom en ingetuned op dit veld dan is er orde, harmonie en rust in je systeem. Zowel fysiek, emotioneel als mentaal wordt je gevoed door dit veld. Schiet je in de lagere emoties als angst, boosheid, machteloosheid, frustratie, dan tap je als het ware van dat energieveld, dat dan steeds kleiner wordt, tot het als een lege huls om je heen hangt. De levenskracht is dan letterlijk op wat zich kan uiten in bijvoorbeeld een burn out of andere ziektes.

Hoe bevrijdt je jezelf nu van angst en hoe kun je er nu voor zorgen dat je jezelf niet gek laat maken door alle angst die in de lucht hangt?

5 tips om uit de angst te blijven

  1. Bewustwording van de angst en je celgeheugen herprogrammeren

Angst zit diep in onze systemen, vanuit vele levens dragen we in ons celgeheugen herinneringen die ons keer op keer letterlijk doen verstijven. De uitnodiging is om je daar bewust van te worden. Hoe reageer je vanuit oude patronen van angst, die al lang niet meer relevant zijn? Je systeem reageert vanuit het verleden en remt jou af om nieuwe stappen te zetten, om je te ontwikkelen. Het is klaar! Het is geweest! Bewustwording van de angst en je celgeheugen herprogrammeren.

  1. Maak contact met jeZelf

Vanuit de diepe stilte en vrede in jeZelf kijk je op een hele andere manier naar de wereld en naar de chaos. Voorbij de angst van de persoonlijkheid, doorzie je de spellen die gespeeld worden, de hang naar macht en geld, de manipulatieve spelletjes. Je gaat zien waar je aan mee wilt doen en waar je ver weg van wilt blijven. Vandaaruit kun je nieuwe bewuste keuzes gaan maken.

  1. Erken de diagnose (de feitelijkheid) en geloof niet de prognose

Stel je wordt gediagnostiseerd met een ziekte. De valkuil is om de prognose die je gegeven wordt te gaan geloven. Zodra je iets als overtuiging aanneemt, iets gaat geloven, wordt dat je realiteit. Onze geloofsovertuigingen hebben zo’n gigantische kracht. Erken dus de feitelijkheid (je hebt de diagnose gekregen) en vervolgens zijn er ontelbare mogelijkheden waar jij je voor kunt openen hoe jouw healingsproces eruit kan gaan zien. Je openen voor wonderen in je leven. Voor de magic!

  1. Maak contact met hogere emoties – gelukkig zijn zonder reden

Kun je je voorstellen dat je je diep gelukkig en vreugdevol voelt, zonder dat er een aanleiding toe is? Je loopt over straat en dat gelukzalige gevoel stroomt gewoon door je heen. Dat is je natuurlijke staat. In die staat bestaat er geen angst

Hogere emoties, emoties van het hart, voeden het electromagnetische veld rondom je. Oefen om je lichaam te laten voelen wat vreugde is, hoe dankbaarheid voelt, hoe het is om overvloed in je leven te ervaren. Hoe voelt harmonie en vrede? Laat het je enkels voelen, je knieën, je dijen, je geslacht, je maag, je hele lichaam. Laat het vibreren op deze trillingen. Misschien neem je het waar als bubbels door je hele lijf, als euforie, of dat lichaamsdelen gaan stromen, wakker worden, warm worden. Voor je brein maakt het helemaal niet uit of iets al werkelijkheid is of niet. Door je lichaam contact te laten maken met deze emoties verandert je beleving van de wereld en trek je andere situaties aan. Situaties die jou ondersteunen op je pad, vrij van angst.

  1. Wees zeer selectief in wat je als waarheid aanneemt

Drama, drama, drama. Daar smullen de ego’s van. Daar speelt de media op in. Wel eens gelezen in de krant hoe mooi de dag van de bejaarde dame begon omdat ze liefdevol gewekt werd door haar verzorgster? De media doet verslag vanuit bepaalde invalshoeken. Ik denk daarbij steeds aan wat Joris Luijendijk in zijn boek “Dit kan niet waar zijn” schreef. Op het nieuws werden ons beelden getoond van een plein vol met mensen die stonden te joelen terwijl het beeld van Saddam Hussein werd omgehaald. Joris schrijft “als je tien stappen naar achteren had gedaan, dan zag je dat er een handjevol mensen op het plein stond”. Blijf je dus steeds bewust dat het media is en dat dat niet persé de waarheid is. Ook wat ik hier schrijf is niet de waarheid. Er is alleen jouw waarheid. Geloof dus ook mij niet en ontdek wat jou vrij zet in te geloven wie je bent en wat je hier komt doen op aarde.

Het kan aardig lastig zijn om in deze intense tijd uit de angst te blijven. Misschien herken je je angstpatronen en wil je er begeleiding bij hebben om jezelf daarvan te bevrijden. Je bent van harte welkom. Een afspraak is snel gemaakt. Als je op deze link drukt kom je direct in mijn agenda.

Ik wens je een fijne week toe.

Harte groet,

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies