/
5 tips op je hoofd leeg te maken

5 tips op je hoofd leeg te maken

Knettergek kun je er van worden. Dat hoofd dat maar door ratelt. Hele gesprekken worden er gehouden. Het leidt je af van waar je mee bezig bent. Continu wordt je aandacht weggetrokken door de innerlijke conversatie. Je gedachten hebben bovendien ook nog invloed op je emoties en lichamelijk welzijn. Weet je trouwens dat je een keuze hebt in wat je denkt!

Let op wat je denkt

Belangrijk om te weten, want dat wat je denkt, wat je gelooft, dat bepaalt je uiterlijke wereld. Dat zie je terug in je uiterlijke omstandigheden.

Een voorbeeldje.

Als ik aan jou vraag wat je van Amsterdam vindt, dan is jouw realiteit misschien een smerige stad met veel zwerfafval waar je voortdurend alert moet zijn om niet gerold te worden. Als dit jouw overtuiging is zal je dit ook zo ervaren. Zul je de één na de andere zwerver zien en struikelen over het zwerfafval. En met een beetje ongeluk wordt je inderdaad ook nog beroofd.

Als ik aan je buurvrouw vraag wat zij van Amsterdam vindt, is haar realiteit misschien een heerlijke stad met veel kunst en cultuur. Schoonheid, Aardige mensen. Leuke terrasjes. Als zij in Amsterdam loopt zal dit haar werkelijkheid zijn.

Wordt je dus bewust van wat je denkt want het bepaalt je leven(svreugde).

Elke keer als er gedachten in je geest opkomen die jou beperken, die je energie neerhalen. Gedachten van angst, beren op je pad. STOP! Dit is niet wat ik wil denken. En laat er een verruimende gedachte, eentje die je ondersteunt voor in de plaats komen. Van “ik wordt genegeerd door mijn collega” naar “ik ben in harmonie en verbinding met mijn collega”.

Hoe krijg je nu dat hoofd leeg?

Het is een illusie om te denken dat je je gedachten kunt stoppen. Gedachten zijn niets anders dan een stroom van energie.

Tip 1.

Neem je gedachten waar. Zie hoe ze ontstaan, hoe ze langs drijven (net als witte wolken aan de hemel) en hoe ze weer oplossen. Je voegt er niets aan toe, je haalt er niets van af. Je neemt ze enkel waar. Je zult merken dat ze dan in intensiteit afnemen

Tip 2.

Stap uit je verhalen. Door elke keer je drama, je verhalen te herhalen, blijf je dat verhaal geloven. Het ego is een meester om dit te uit te vergroten met als gevolg nog meer gedachten.

Tip 3.

Stop eens met alles te willen begrijpen. Neem waar wat er langs komt. Moet je echt overal een mening over hebben? Wat een rust komt er in je hoofd als je gewoon geen oordeel hoeft te hebben, als je een andersmans beslissing niet hoeft te begrijpen. Het is aan de ander, niet aan jou.

Tip 4.

Adem! Wordt je meer bewust van je ademhaling. Diep inademen tot boven in je longen en uitademen met een platte buik. Ga er rustig voor zitten. Al is het maar twee minuten. Al is het op het toilet. Volg je ademhaling en merk maar hoe het direct stiller in je hoofd wordt.

Tip 5.

En deze tip zal je niet verbazen. Mediteren. Bewust je aandacht naar binnen brengen. Ook tijdens meditatie zul je merken dat er gedachten zijn. De kunst is om ze waar te nemen. Ze hoeven niet weg. In die energie nemen ze af in intensiteit en hoeveelheid. Tot dat je op een punt komt dat je merkt dat het een moment helemaal stil is in je hoofd. Geen tijd om te mediteren? Lees dan nog even mijn blog van vorige week….

Fijne week weer enne … in het Voedsel voor de Ziel dat je wekelijks kunt ontvangen, gaf ik deze week nog meer mooie tips om je hoofd leeg te maken. Wil je de waardevolle tips ook ontvangen? Meld je dan nu aan via https://www.het-licht.net/. Krijg je direct een aantal mooie meditaties cadeau.

Harte groet,

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies