/
Aangeraakt door het liefdesvirus

Aangeraakt door het liefdesvirus

Liefde wat is het of eigenlijk wat is het niet? We hebben met zijn allen van liefde een concept gemaakt en het in hokjes gepropt. Het is zoveel grootser dat onze mind daar helemaal geen uitleg aan kan geven (of misschien maar een ietepietie klein deel ervan).  Liefde ligt ten grondslag aan het bestaan.

Liefde en de rollen die we spelen

Wat we ervan gemaakt hebben is dat we lief gevonden worden als je aan bepaalde verwachtingen voldoet. Als je doet wat hoort, als je meeloopt in de pas. Dat is niet onvoorwaardelijk. Daardoor zijn we rollen gaan spelen om aan die verwachtingen te voldoen. Rollen om onzekerheid te verbergen, of je te min voelen te verbergen, om maar wat als voorbeeld te geven. Zo zijn we langzaam maar zeker afgegleden van onze ware essentie.

Je rollen herzien

Tijd om jezelf te bevrijden van dat wat je niet bent. In deze tijd van alles herzien, vraagt het dus ook om de rollen die je bent gaan spelen, onder de loep te nemen.

In mijn bewoordingen van gisteren “wat als je je rollen loslaat?”. Dat kan nog al schokkend zijn. Zowel voor jezelf als voor je omgeving. Dat wat zo vertrouwd was valt opeens weg. Aan de andere kant: hoe mooi is het als jij de wereld jouw ware essentie toont!

Een overlopend hart

Ken je dat gevoel dat je hart overloopt van liefde? Vaak zijn dat momenten van pure gelukzaligheid. Op dat moment stroomt het leven, de bron, jeZelf volop door je heen. Ben je helemaal in verbinding met het Goddelijke Zelf. Pure liefde.

Ken de reclame van de uitvaartorganisatie? Waarom wachten met zeggen dat je van iemand houdt totdat degene overleden is?

Aangeraakt door het liefdesvirus

In de meditatiegroep waar ik deel van uitmaak, werd afgelopen week het liefdesvirus verspreidt. De uitnodiging is om iemand aan te raken met dit virus door degene te laten weten hoeveel je van hem of haar houdt. Het is zo bijzonder wat het met mensen (en jezelf) doet, als je uitspreekt waarom je van die persoon houdt.  Voor jezelf is het misschien vanzelfsprekend, maar heb je het wel eens uitgesproken naar je buurman of je tennismaatje?

Vervolgens neem je in een hartsmeditatie degene in je aandacht en maak je contact met dat diepe gevoel van liefde voor deze persoon. Voel je overstromende hart en straal dit naar hem/haar uit. Dan is het de beurt aan de ontvangende partij om dit weer door te geven, zodat er een web van liefde over de wereld verspreidt wordt.

Liefde zonder voorwaarde

Hoe mooi is het om tot het punt te komen dat jij onvoorwaardelijke liefde voelt voor iemand en dat het niet uitmaakt of die van jou houdt of niet. Dat het niet uitmaakt of die persoon jouw liefde kan ontvangen of niet. Dat je uitkomt bij liefde voor de mensheid.

Graag raak ik jullie aan met dit virus. Laten we samen een liefdesbom laten ontploffen met zo’n kracht dat het web over de wereld een enorme boost krijgt.

Je kunt bovenstaande methode daarvoor gebruiken of het uiteraard op je eigen manier doen.

De liefdesbom creëren

De thema meditatie van komende donderdag heeft als titel “de liefdesbom”. Tijdens de meditatie zullen we “werken” met twee personen aan wie jij de liefde wilt uitstralen en doorgeven. Eén persoon voor wie het gemakkelijk is om liefde voor te voelen en één bij wie dat een grotere uitdaging voor je is. Meer info vind je onderaan in dit Voedsel.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het contact maken met dat diepe gevoel van liefde? Mijn sessies gaan in deze tijd online. (Zoom, whatapp, facetime).  Als je wilt kun je hier een afspraak maken in mijn agenda. Kom je liever voor een live sessie, dan vraagt dat nog even geduld tot de restricties opgeheven zijn.

Een fijne dag. 

Harte groet

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies