/
Afgewezen en in de steek gelaten worden

Afgewezen en in de steek gelaten worden

Vorige week schreef ik over mijn ervaring, dat hoe meer ik de pijn van een ander kan toelaten, hoe meer mijn hart gaat stromen. Ik vind het iedere keer weer een verrassing hoe, als ik zelf iets doorleef, uitwerk, opruim, hoe zich direct mensen melden voor sessies met vergelijkbare issues.

Deze week kwamen Thea en Elsa bij me.

Thea had samen met haar man een intense vriendschap met een stel die al jaren duurde. Ze hadden de bruiloft van elkaar meegemaakt, de periode dat er kinderen kwamen en het opgroeien van de kinderen meegemaakt en opeens was het over. Thea voelde heel duidelijk dat de vrienden hen op afstand hielden. Zonder afscheid was daar opeens het einde van de vriendschap. Elkaar nooit meer gezien.

Herzien en de stroom volgen

In deze tijd wordt alles herzien. Klopt je werk nog wel? Kloppen relaties waar je in zit nog wel? Kloppen je dagelijkse bezigheden nog wel? Klopt dat wat je van plan was te gaan doen nog wel? En om daar in mee te bewegen. Dat was je gisteren als idee hebt neergezet om uit te gaan voeren, kan volgende maand wel helemaal niet meer kloppen. Volg de stroom!

Overtuigingen herzien

Samen met Thea kijk ik naar het gevoel van afgewezen zijn en in de steek gelaten worden. Ze komt uit bij allerlei situaties in haar leven waarin ze aan de kant gezet is. Het heeft haar de overtuiging opgeleverd dat ze er niet toe doet. Dat ze niet belangrijk is. Daardoor trekt ze zich vaak terug. Maakt ze zichzelf klein. Samen onderzoeken we de overtuiging en ruilen die in voor één die is afgelijnd op haar ware Zelf. Eén die haar ondersteunt in het zijn wie ze is en wat ze bij te dragen heeft.

Elsa vertelt over de mooie intense relatie die ze met een vrouw heeft gehad. We hadden zoveel gemeen en hadden maar één woord nodig om elkaar te begrijpen. De herkenning van elkaar was enorm. En van het één op het andere moment deed ik er niet meer toe. Elsa voelt zich in de steek gelaten.

Vanuit een hoger perspectief gezien

Beide dames zien en voelen op zielsniveau wat er gebeurd is. “Dit was onze zielenafspraak” en ook “de ervaring om te ontdekken dat vanuit het hogere perspectief ik helemaal niet afgewezen of in de steek gelaten kán worden”.

Toch heeft de persoonlijkheid in beide gevallen last van de situatie. Met andere woorden, de ervaring en het weten van het hogere, heeft zich niet geïntegreerd in de persoonlijkheid.

Het vernauwde hart

Tijdens de sessies komen we uit bij het hartcentrum. Het is vernauwd en het is alsof er een zware steen op het hart drukt. Thea ontdekt dat ze de pijn weggedrukt heeft door uitleg aan de emotie te geven. Daardoor heeft het verdriet zich opgeslagen in haar hart.

Elsa ontdekt dat de achterkant van haar hart helemaal verkrampt is. Alsof ze zich helemaal om de stoel heen vouwt om de pijn te kunnen hanteren die daar aangeraakt wordt.  Ze voelt hoe boosheid daar is gaan nestelen.

Als je het verhaal eraf haalt …

Beiden vrouwen nodig ik uit de emotie nu helemaal toe te laten. Zonder uitleg, zonder verhaal, zonder de situatie mooier te willen maken. Dan breekt de zon door. Gaan de emoties stromen en krijgt het hart vrij spel. Liefde en dankbaarheid voor dat wat was, voor de onmacht en de angst van allen die erbij betrokken waren, voor de stroom van het leven.

Je energie zuiveren

De volle maan van deze week was een super maan en de trilling is nog duidelijk voelbaar. Het helpt om alles was in het onbewuste nog zit te wroeten, te broeden, naar boven te laten komen om te zuiveren. Misschien heb je het wel gemerkt tijdens je dromen deze week. Dat ze intens waren of dat je je afvroeg wat dit nu toch te vertellen had.

Zuiveren, zuiveren en zuiveren. Op weg naar volledige transparantie en daarbij is iedere stap die je maakt er weer één. Wees je zelf erkentelijk voor daar waar je al gekomen bent. Al die stappen die je al gemaakt hebt. Maak ook contact met de luchtigheid, de vrolijkheid, het speelse er in. Het hoeft allemaal niet meer zo dramatisch te zijn. Laat de liefde stromen voor jezelf en voor alles wat er naar boven komt.

Ik wens je een mooie bevrijdende week toe.

Harte groet,

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies