/
Alleen voor mensen met moed

Alleen voor mensen met moed

Leven wat geleefd wil worden

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Wat is jouw ultieme verlangen wat geleefd wil worden? En wat is er zo spannend aan dat je het (nog) niet leeft? Zijn dat de maatschappelijke overtuigingen, mag het niet, hoort het niet?

Afgelopen twee dagen was ik bij een vriendin in Zeeland. Een vriendin met gelijke resonantie zal ik maar zeggen. Vanuit moeiteloosheid, zonder na te denken over hoe je iets zegt, dingen kunnen delen. Wat deze lieve vrouw mij weer eens duidelijk liet ervaren, was mijn bijdrage aan het geheel.

Al enkele jaren had ik een diep verlangen om een bepaalde ervaring in mijn leven te hebben. Ik durfde niet, vond het te groots en maatschappelijk gezien was dat ver buiten de normale kaders. Maar ja, dat Goddelijk Zelf klopt aan de deur. Het leven wil zichzelf ervaren via mijn fysieke aanwezigheid. Dus ik kreeg die ervaring en dat was een grote openbaring en opening van nieuwe en afgesloten velden in mij.

Dit verhaal deelde ik met haar een aantal jaren geleden. Toen had ik het idee dat ik mijn verhaal bij haar kwijt kon en de impact die het op mijn leven had. Gisteren vertelde ze me, dat mijn delen met haar, in haar dingen had losgemaakt, had verhelderd. Dat ze het zo’n moedige stap van mij vond om dat wat geleefd wilde worden, daadwerkelijk toe te laten en te leven. En dat dat voor haar een voorbeeld is. 

Jouw bijdrage aan het geheel

In gesprek met iemand anders, hoorde ik het mezelf zeggen. “We hebben er geen idee van hoe groot onze bijdrage aan het geheel is”. Mijn trilling, mijn uitstraling, mijn zijn, mijn handelen, is direct van invloed op het hele energieveld in en rondom mij. Niet alleen hier op aarde, ook op het hele universum en al die andere universa. En dat weet ik wel en toch heb ik geen idee van de werkelijke impact. Dat is zo groots.

Als iemand bij mij voor een sessie is geweest leg ik het altijd als volgt uit. Je kent die zwermen spreeuwen, prachtige formaties. Zodra er één spreeuw uit de groep vliegt, verandert de formatie. Jij verandert iets in jouw energie en dat heeft direct uitwerking op de mensen en al het leven om je heen.

Heb je wel eens een boswandeling gemaakt waarbij je – voordat je het bos inging – je verbond met de bomen en de natuurwezens. Ben je je wel eens bewust geweest van hoe jouw energie van invloed is op het bos als jij er doorheen loopt? Overal waar jij loopt, laat je je imprint achter. Ga je nu niet schuldig voelen als je met depressieve gevoelens door het bos loopt. De uitnodiging is juist te ervaren, hoe alle energievelden, dus ook die van het bos, samenwerken, elkaar ondersteunen en ook vieren.

Toen ik met mijn moeder van Porto naar Santiago liep, liepen we door een bosrijke omgeving. Bij iedere stap die ik zette zag ik licht uit mijn voeten komen en het was alsof ik een sluier van licht door het bos heen trok. Het bos opende zich en heette ons welkom. Zo’n andere ervaring van een boswandeling maken.

Je bijdrage leveren door te zijn wie je bent en wat je doet

Wat voor mij daarbij ook belangrijk is, is het volgen van je impulsen. De impulsen zijn de boodschappen van je essentie. Die zachte stem die tot je spreekt. Heel vaak gaat het ego met zijn stem er direct over heen. Zo van dat kan niet, dat mag niet, daar ben je niet goed genoeg voor, het stelt niets voor, het is niet belangrijk. STOP!

Keer op keer merk ik weer hoe mijn impulsen kloppen. Hoe moeiteloos er antwoorden worden gegeven op de vragen die ik heb. Hoe situaties worden geregeld. En ook, hoe ik anderen daarin aanraak en daarmee de ander ook de mogelijkheid geef om de volgende stap te zetten. Door mijn impuls te volgen, luister ik naar stem van mijn essentie. Doe ik dat niet dan ontneem ik niet alleen mezelf een kans. Ik ontneem ook de ander de kans om door mij aangeraakt te worden. In die aanraking kan er zoveel helderheid komen voor de ander.

Moed

En ja, dat vraagt moed. Moed om het leven toe te laten en zich zelf te leren ervaren via jou. Daar kan angst, paniek en weerstand bij naar boven komen. Allemaal aspecten van het ego die de controle wil houden. Als je je verbindt met je Goddelijke Zelf, met je essentie, zul je merken dat dat niet aanwezig is. Daar is rust, vertrouwen én moed.

Ik wens je die rust, vertrouwen en moed om jouw diepste verlangens te vervullen en daarmee jouw bijdrage te leveren aan de wereld.

Ik ben heel benieuwd waar ik jou aanraak met dit blog.

Laat je je reactie hieronder achter?

Fijne week weer.

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies