/
Alleen zijn

Alleen zijn

Dirk voelt zich door zijn collega’s in de steek gelaten. Mieke voelt zich door haar ex in de steek gelaten. Suzan voelt een diepe eenzaamheid en Dieter voelt zich alleen op de wereld. Interessant hoe ik deze week met meerdere mensen in contact kwam die het thema “alleen zijn” en “in de steek gelaten” ervaren. Het thema ging gepaard met intens verdriet en hevige boosheid.

De persoonlijkheid

Je alleen voelen is iets van de persoonlijkheid. Je kunt dat ervaren als je niet verbonden bent.

Verbonden met jeZelf

Je bent verbonden met anderen als je verbonden bent met jeZelf. JeZelf is onderdeel van dat immense oneindige veld waar alles en iedereen deel van uitmaakt. Daar bestaat geen “alleen zijn”.

Dirk, Mieke, Suzan en Dieter, stuk voor stuk nam ik ze mee in de hogere energie, in dat oneindige. Ieder nam op zijn/haar eigen manier waar hoe ze, in die energie, niet in de steek gelaten kunnen worden. 

Mieke zag dat de rol die haar ex gespeeld had voor haar, haar juist gebracht heeft waar ze nu stond. Een zelfstandige krachtige vrouw in pure zachtheid naar zichzelf toe. Opeens voelde ze de liefde voor haar ex weer gaan stromen. Niet dat ze opnieuw iets met hem zou willen beginnen maar meer als dankbaarheid voor de “streken” die hij heeft uitgehaald.

Dieter zag zich zelf op een altaar liggen met al zijn geliefden om zich heen. Stuk voor stuk draaide zij zich om en lieten hem alleen in de kamer achter. Er was diepe rust in Dieter en een diep inzicht dat “alleen gelaten worden” een illusie van de persoonlijkheid is.

De persoonlijkheid die op zoek is

Het verdriet en de boosheid aankijken. Het komt niet voor niets omhoog. Je bent aan het uitzuiveren. Misschien merk je wel dat de persoonlijkheid voortdurend op zoek is naar problemen om ergens weer een verhaal van te kunnen maken. STOP! Alleen maar kijken en voelen en ademen om te ontdekken dat het er gewoon niet meer is.

Al is de ander aan de andere kant van de wereld, al wil hij/zij je nooit meer zien. Je bent nog steeds verbonden. Jouw bewustzijn op je verbinding is direct van invloed op je beleving in de 3d-wereld rondom je.

Contacten

Als je je bewust bent van verbinding dan lopen je contacten veel gemakkelijker. Dan is er een samenkomen vanuit een natuurlijke beweging. Ook als is dat één keer paar. Je kunt het dan prima met jeZelf hebben, thuis, alleen, terwijl je je verbonden voelt met de mensen rondom je.

Verbinding. Met dank aan de energie van deze tijd, die ons zo bewust maakt van onze verbindingen.

Je bent altijd verbonden

Of je wilt of niet, je bent altijd verbonden. Het kan niet anders. Alleen ben je je niet altijd bewust van je verbondenheid en dan kom je in de illusie van afgescheidenheid terecht.

Werk aan de winkel. Ondersteuning nodig? Plan hier een afspraak in mijn agenda.

Fijne dag.

Harte groet,

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies