/
Alles is tijdelijk

Alles is tijdelijk

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: alles is tijdelijk, alles houdt op te bestaan, met één uitzondering. Jouw ware Zelf.

Ik weet niet hoe jij het ervaart, ik ben me niet ieder moment bewust dat alles tijdelijk is. Twee weken geleden was ik gevallen en kneusde mijn ribben. Zodra we pijn ervaren, en of dat nu fysiek, emotioneel of mentaal is, wordt onze aandacht daar naartoe getrokken. Weg van onze ware Zelf.

Berusting

Weet je wat er gebeurde op het moment dat ik me realiseerde dat alles tijdelijk is? Het “niet willen hebben van de pijn” zakte weg. Er kwam berusting en dat deed de pijn verminderen.

We denken vaak dat “in de stroom zijn” betekent dat het alleen maar halleluja is. In die stroom zit echter alles. De vreugde, het geluk de dankbaarheid en ook het verdriet, de boosheid en de pijn. Het realiseren dat alles tijdelijk is, dat het stroomt, dat het geen constante is, brengt je helemaal in het NU-moment.

Nu zit ik hier dit blog te schrijven en over een minuut zit ik hier alweer anders. Zijn mijn emoties al weer anders, zijn mijn gedachten al weer anders. Voelt mijn fysieke lichaam al weer anders aan. De verhalen vallen dan ook weg. Ik neem slechts waar. Ik ben de observator.

Loslaten van controle

Als je voelt dat alles tijdelijk is, de situatie waarin je je bevindt weer voorbijgaat, lost ook je drang naar controle hebben op. Het ego wil graag vasthouden, wil zekerheid, wil houvast. En … dat bestaat niet omdat alles in beweging is. Het komt en het gaat.

Je ziet het ook in de maatschappij en in de natuur. Het zijn golven die terugkeren. De verandering van het klimaat bijvoorbeeld. Ja, het zal sneller gaan nu wet met zoveel mensen op de aarde leven in vergelijking met zoveel duizend jaar geleden. Ook al waren we met minder mensen geweest, ook dan zou die verandering gekomen zijn. Het zijn golven die komen en gaan. Dus ook het klimaat is tijdelijk. En is de natuur dan in de war als het in de zomer regent en het voorjaar hogere temperaturen aangeeft?

Denk aan het onderwijs. Grote klassen en dan weer kleine klassen. Golfbewegingen.

Ben je aan het vechten tegen je oogleden die aan het zakken zijn? Bevalt de kromming van je neus je niet? Ben je in strijd met je kinderen of je ouders? Zit je in de verwachtingen of vecht je tegen de regels die er van overheidswege opgelegd zijn?

Chaos

Het niet accepteren van wie je bent en  van dat wat er is, zorgt voor chaos in je leven. Het zorgt dat je in de strijd komt. Je gaat hard je best doen om beter te worden, om anders te worden of om situaties te veranderen. En weet je, je bent al helemaal goed. Jij bent Goddelijk Perfect. Jij bent exact zoals je geacht wordt te zijn. Je hoeft niet zo hard je best te doen.

Als je je verbindt met het Goddelijke Zelf in jou, met die innerlijke rust en vrede, met dat oneindige, dan ontdek je die continue stroom van het leven. Dan ga je waarnemen dat alles tijdelijk is, dat  dingen komen en gaan. En de ene situatie duurt soms een mensenleven en de andere situatie een seconde. Het komt en het gaat.

Je wordt je ook bewust dat je fysieke zijn op aarde tijdelijk is. Veel mensen vinden dat een griezelige gedachte, waar ze zich liever niet mee bezig houden.

Een speldenknop

Vanuit de stilte en in contact met je ware Zelf kun je ontdekken dat ons fysieke bestaan hier op aarde maar een speldenknop is van ons werkelijke bestaan. We maken het zó groot en we vinden 80 jaar een lange tijd. Als ik in dat oneindig bewustzijn zit kan ik om mezelf lachen. Zie ik dat die 80 jaar op de oneindigheid een zandkorrel is. Van belang, dat zeker. Het helpt je om te relativeren en met humor te kijken naar hoe moeilijk we het voor onszelf en de omgeving kunnen maken. De essentie is zo eenvoudig: naar binnen, naar de stilte in jou. Daar waar jouw bron, jouw Goddelijke Zelf tot je kan spreken en je die stille stem kunt horen.

De natuur als spiegel

Bewust of onbewust weten we dat en daarom zijn we zo graag in de natuur. In de stilte. Omdat je je daar zo gemakkelijk kunt verbinden met je essentie. De natuur als spiegel van je ziel.

Tijdens de stilteretraite zak je in de stilte. Kun je contact maken met dat oneindige in jou. Dat wat nooit ophoudt te bestaan. In de retraite kun je de controle gaan loslaten, in het NU komen en waarnemen dat alles tijdelijk is. Pffff, wat een rust.

Doe je mee? Meer info kun je vinden op https://www.het-licht.net/stilteretraite/

Harte groet,

 

In het Voedsel voor de Ziel deze week:

  • Later is allang begonnen
  • Een tip waar je mooie stenen kunt kopen
  • Info over de workshop “Creëer je droomleven”

Ontvang iedere zondagochtend een inspirerend en voedend ontbijt voor je ziel.

Schrijf je nu in op https://www.het-licht.net

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies