/
Als je alles wilt begrijpen ….

Als je alles wilt begrijpen ….

Marjan komt bij me omdat ze meer stroming in haar fysieke lichaam wil ervaren. Ze ervaart “pijntje hier, pijntje daar” en voelt zich stram en stijf. Als we samen kijken naar wat ervoor zorgt dat ze energie in haar lichaam niet stroomt, komt ze uit bij onbegrip en vastgezette emoties.

Marjan vertelt dat een goede vriendin van haar ziek is. De vriendin heeft duidelijk aangegeven dat zij geen verdere behandeling meer wil. Toch wordt ze telkens geconfronteerd met artsen die nog allerlei onderzoeken en acties willen uitvoeren. Medicijnen willen toedienen en, laat ik zeggen, tot het gaatje willen gaan.

Ik begrijp het niet

Marjan geeft aan dat het haar boos maakt. Ze zegt “ik begrijp het gewoon niet waarom ze maar doorgaan als aangegeven wordt dat het klaar is”. De boosheid en de onbegrip heeft zich vastgezet in haar lichaam.

Als we samen kijken ziet Marjan dat het “niet begrijpen” zich uit in een vechten. In het anders willen. Vanuit het hogere perspectief waar ik Marjan naar toe begeleid, ziet ze dat de artsen écht geloven dat ze er goed aan doen om deze medicijnen voor te willen schrijven of deze behandelingen te willen verrichten. Dan verandert de energie in Marjan en voelt ze langzaam aan dat het warm wordt in haar onderbenen.

Uitleg en veranderen

Dingen willen begrijpen zorgt ervoor dat je mentale veld overuren maakt. In plaats van waar te nemen wat er is, willen we aan, dat wat zich aandient, een uitleg geven en het liefst de situatie veranderen, zodat hij past in wat we zelf geloven. We willen weten waarom iets gebeurd. Zelfs al zou Marjan niet zien dat de artsen geloven dat ze hieraan goed doen, zou haar vechten oplossen in het simpel waarnemen van wat er gebeurt.

Je beperkt jezelf

Bovendien beperk je jezelf enorm in het ervaren van wie je wérkelijk bent, als je dat met je hoofd wilt begrijpen. Jou multidimensionele zijn valt niet met je hoofd te begrijpen, dan verval je weer in concepten. Het is een gewaarzijn dat vraagt om je hoofd los te laten om je uitgestrektheid, je oneindigheid te ervaren.

Je kunt zelf wel een soortgelijke situatie naar voren halen. Een situatie waarin je geneigd bent om een uitleg te willen hebben omdat je het niet begrijpt. Om het te laten voor wat het is, totale acceptatie. Dat betekent overigens niet dat je geen grenzen aangeeft.

De vriendin van Marjan heeft de artsen duidelijk te kennen gegeven dat ze hun goede bedoeling begrijpt én dat ze er niet mee instemt.

Emoties voelen zonder uitleg

Ook emoties kunnen door je heen gaan, waarvan je niet begrijpt waar ze over gaan of waar ze vandaan komen. Het vraagt elke keer weer om ze zonder verhaal waar te nemen.

Dingen gebeuren zoals ze gebeuren. Het is de stroom van het leven en de uitnodiging is om mee te stromen met dat wat er is.

Zelf vind ik het een hele bijzondere ervaring om steeds meer te voelen, dat het dan is alsof er een orkaan door mij heen gaat, zonder het gevoel te hebben dat ik die emotie ben. Ik merk dan ook steeds meer de collectieve energie die ik waarneem.

Op het moment dat ik helemaal in verbinding ben met meZelf heb ik van die orkaan geen last. Kan ik hem gewoon waarnemen. Ben ik uit verbinding dan kan, zoals in het voorbeeld van Marjan, je lichaam bevriezen.

Bewustzijn is de sleutel tot verandering

Heb jij helder wat je allemaal niet begrijpt en heb je de drang om uitleg daarover te willen hebben? Kijk eens wat het “niet begrijpen” met je energie huishouding doet. Ben je aan het vechten, bevriest de stroming in je lichaam, in je emoties? Op het moment dat je je er bewust van wordt kun je er verandering in aanbrengen. Je hoeft het niet te begrijpen. Het is!

Ik wens je weer een fijne week toe.

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies