/
Balans en evenwicht

Balans en evenwicht

Op schaatsles was deze week de oefening om zo lang mogelijk op één schaats te glijden en om op één schaats de bocht door te glijden. Je lichaam en dergelijke oefeningen laten mooi zien hoe je in of uit balans bent.

Energetische balans

Als Ruud bij mij voor een sessie komt, breng ik hem in contact met de zon onder zijn voeten. Die zon staat symbool voor je Goddelijke Zelf. Ruud ziet zijn zon en voelt tintelingen in zijn voeten. Links meer dan rechts. Ik vraag hem hoe hij op zijn zon staat. Is dat stevig of wiebelend? Ruud geeft aan dat zijn linkervoet als het ware in de zon zakt en zwaar en stevig voelt. Zijn rechtervoet zweeft er wat boven. Ruud nodigt de zon uit om in balans onder zijn voeten te komen. Zonder dat Ruud duwt of trekt verandert de energie en voelt hij hoe zijn fundament, zijn basis, stabiel en sterker wordt.

Energetisch kun je dus heel wat “doen” aan je balans. Ook fysieke oefeningen kunnen je hierbij helpen.

Balans in je basis, hart en hoofd

Balans en evenwicht koppelen we vaak aan de basis vast. Hoe stevig sta je met je voeten op de vloer? Balans en evenwicht gaat ook over het fundament in je hart. Als je voelt hoe stevig jouw hartsenergie is en hoe die alle ruimte krijgt om naar buiten uit te stralen, dan voel je je vaak evenwichtig, vreugdevol en voldaan.

Balans en evenwicht in je hoofd. We hebben ons denken niet voor niets gekregen. Balans ervaren tussen het voelen en het denken. We weten inmiddels wel dat we in een maatschappij leven die het denken hoger waardeert dan het voelen. Hoe dat ons uit lijn gebracht heeft blijkt wel uit de hoeveelheid mensen die psychologische begeleiding nodig hebben omdat ze vastlopen in hun hoofd.

Even terug naar Ruud. Hij nodigde de zon uit om door zijn hele lichaam en energieveld te gaan stromen. Daarbij ervaarde Ruud een enorme stabiliteit, stevigheid en vertrouwen in zich zelf. Hij was niet om te duwen, niet van zijn padje te krijgen. Hij voelde de liefde voor zich zelf en zag de schoonheid van de mensen, de schepping rondom hem.

Hoe breng je jezelf in balans?

In de scene waarin we ons nu in het dagelijks leven bevinden is het, als je jezelf staande wilt houden, van groot belang om een stevig fundament te hebben. Zowel in je basis, je hart als je hoofd. En eerlijk is eerlijk, de ene keer lukt dat beter dan de andere keer.

Uitgelijnd op je Goddelijke Zelf is er gewoonweg balans. Onbalans is iets van de persoonlijkheid en soms is er gewoon onbalans nodig om weer nieuwe balans te vinden. Denk maar aan de nieuwe energie die nu naar aarde komt. Vanuit de chaos, de onbalans, kan het nieuwe in balans vorm krijgen. Dat schuurt, dat wrijft, dat zoekt én dat vindt! Wees dus lief voor jezelf in dat intense proces. Je kunt jezelf daarbij ondersteunen door jezelf uit te lijnen op jeZelf. Dat brengt balans.

Retraite in april om jezelf weer op te laden

Een jaar corona heeft misschien wel zijn tol geëist op je balans. Thuiswerken, kinderen lesgeven, nauwelijks sociale contacten gehad. Van 12 t/m 16 april a.s. organiseer ik daarom een retraite met als thema: “jezelf opladen vanuit je kern”. Je verbinden met het Goddelijke in jou, met die balans, die stilte, die vrede, die vreugde, met vitaliteit en gezondheid. Zodat je weer helemaal de balans in jezelf kunt ervaren.

De retraite vindt plaats in Haarle, bij Hellendoorn. Er kunnen maximaal 4 personen deelnemen. Meer informatie en de knop om je aan te melden vind je hier.

Meditatie-ochtend

Inmiddels val ik onder de categorie “Overige levensbeschouwelijke instellingen”. (Hoezo hokjescultuur ). Dat betekent praktisch gezien dat ik met meerdere mensen mag samenkomen. Daarom: woensdagochtend 17 maart a.s. van 10.00 uur tot 11.45 uur meditatie-ochtend. De groep bepaalt het thema. Deelname door maximaal 5 personen. Investering: 25 euro. Je kunt je hier aanmelden.

Voor nu wens ik je een mooie evenwichtige week toe.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies