/
Bang om er niet meer bij te horen

Bang om er niet meer bij te horen

Jij bent niet meer dezelfde als wie je gisteren was. Ervan uitgaande dat jij puur bewustzijn bent, puur energie en energie is geen constante. Dat is volop in beweging van moment tot moment.

Voortdurende verandering

We veranderen dus voortdurend. Dat kan lastig zijn voor mensen die behoefte aan controle hebben. Want het kan zomaar zijn dat jij op een bepaalde situatie opeens heel anders reageert dan een jaar geleden. Je percepties kunnen zijn veranderd, je overtuigingen, je inzichten in de realiteit. Opeens weten ze niet meer wat ze aan je hebben. Misschien lastig voor de ander en hoe is dat voor jou?

De angst om er niet meer bij te horen

Met Xandra onderzoek ik tijdens een sessie de angst om stappen te zetten. Ze geeft aan een diep verlangen te voelen om te gaan leven waarom ze gekomen is op aarde. Om haar “ding” te doen. En dat “ding” heeft ze heel helder. Iedere keer trapt ze toch op de rem. Ze zegt “ik hou me klein, ik trek me terug, mijn keel wordt dichtgeknepen. Ik durf die stappen die nodig zijn om te zetten, gewoon niet te maken. Daardoor voelt het alsof ik op de rotonde maar rondjes blijf rijden en de afslag niet neem.

Xandra kwam in een situatie waarin ze met vriendinnen, een klein tipje van de sluier oplichtte. Ze vertelde over haar verlangens en wat ze wilde gaan doen om een bijdrage te leveren aan de nieuwe energie op aarde. Onmiddellijk werd het gesprek afgekapt, werd ze – in haar ogen – vreemd aangekeken en er werd niet meer gepraat over haar gevoelens en verlangens.

Xandra ontdekte dat het feit dat ze niet van die rotonde afkomt hem zat in de angst om er niet meer bij te horen.

Je eigen unieke pad bewandelen

 Ja wat als jij, je eigen pad volgt en niet meer degene bent die mensen altijd gedachten hebben dat je was? Wat als door al dat licht ook jouw schaduwdelen worden belicht. Durf jij die onder ogen te zien en kun jíj daar mee leven? Wat als je niet meer mee wilt praten over de blauwe en groene sokkenwas? Wat als je merkt dat je steeds vaker stil valt in discussies, waar het gaat over “gelijk willen hebben”. Dat hoeft niet direct te betekenen dat je aan de kant geschoven wordt. De interactie wordt alleen anders en het is aan jou of die nog voedend is of niet.

De illusie

De vraag is: waar hoor je niet meer bij? De persoonlijkheid wil ergens bij horen. Dat kan een geborgen en veilig gevoel geven. Dan weet je hoe de regels zijn en wat er van je verwacht wordt. In deze tijd wordt er bij je aan de deur geklopt om verwachtingen, concepten, theorieën en leringen los te laten. Je kunt leren “hoger in te pluggen”. In dat oneindige energieveld waar jij verbonden BENT. Dat is geen doen, dat is er gewoon. Daar speelt de vraag niet of je er wel of niet bij hoort. Zelfs als zou je er niet bij willen horen, dan zou dat niet kunnen omdat je deel bent van het geheel. Je gaat de illusie van de afgescheidenheid doorzien.

Worstel je dus met de angst om er niet meer bij te horen? Plug hoger in en ontdek hoe verbonden je bent. Dat geeft een andere ervaring en een andere beleving. Misschien niet één die je persoonlijkheid voor ogen had. Wel één die je jouw deel van het geheel laat ervaren en die je doet laten voelen hoe groots je bent.

Hoger inpluggen – steuntje nodig?

Je hoort mij steeds praten over “hoger inpluggen”. Misschien kun je daar een steuntje bij gebruiken. Je bent van harte welkom in een individuele sessie. Je kunt ook overwegen om mee te doen aan de “geef je energie een boost-dag” (meer info op de site).

Voor nu wens ik je een hele fijne week.

Harte groet,

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies