/
Ben je ook zo klaar met de hokjes?

Ben je ook zo klaar met de hokjes?

Vorige week had ik een intense meditatieweek bij Dr. Joe Dispenza in Bonn. Het thema van de week was master yourself, master your life. Ruim 1350 mensen deden mee aan deze week. Kun je je voorstellen wat voor krachtig groepsveld er gecreëerd werd! Thema’s als oneness, love en wholeness …. Ik heb ze op zo’n ander en megadiep niveau ervaren nu.

Jezelf overstijgen

We werden onder andere uitgenodigd om jezelf te overstijgen. Om dát te doen waar je in je dagelijkse leven stopt. Omdat je bijvoorbeeld angst ervaart of omdat je gewoon in een programmering zit waardoor je altijd in hetzelfde rondje blijft lopen en geen steek verder komt.

In het kader van overgave heb ik mezelf achterover in een vangnet laten vallen. Wauw wat een heerlijk gevoel! Ik kreeg er enorm de slappe lach van. Mooi om dat gevoel nu te gaan combineren als overgave aan de orde is.

 

De grootste uitdaging was om op flinke hoogte over een balk van zo’n 10  cm te lopen. Ik werd me zo bewust van de programmering in mijn lijf. Ik stond daar, zonder gevoel van angst maar mijn benen begonnen toch te klappen. Ik heb weer eens gevoeld hoeveel energie er vrij komt als je jezelf uitdaagt, als je uit je hokjesstructuur komt. Als je net die stap verder doet om je toekomstige zelf te kunnen worden.

Ken je hokjes

Ken jij de hokjes waar je jezelf ingestopt hebt of hebt laten instoppen? Ja, je hebt je eigen hokjes gebouwd hoor. De hokjes beperken ons, in onze uitdrukking hier op aarde, van wie we werkelijk zijn. Je bent zoveel groter als dat je denkt wie je bent. En het mooie nu is, dat jij de sleutel van die hokjes hebt om de deur wijd open te zetten.

In de identificatie met de omgeving, de rollen die we spelen, de emoties en gedachten die we waarnemen en dat wat voor “normaal” wordt aangenomen te leven, houden we onszelf klein. Leven we niet ons ware potentieel. Voel je het verlangen om uit te breken. De cocon van de rups die openbreekt en waar de vlinder uit tevoorschijn komt…..

Overgave

Ik schreef er al eerder over. In de tijd waarin we nu leven worden alle bestaande structuren open gebroken. Alle hokjes willen worden opengemaakt. Je hebt de keuze om erin te blijven zitten. Je weet tenslotte wat je hebt en dat kan een illusionair gevoel van veiligheid geven. Je overgeven aan het onbekende is voor het ego mega spannend.

Toch, juist in de overgave aan het onbekende, in dat uit de hokjes naar buiten komen, in die stappen zetten die geleefd willen worden, ligt het avontuur dat leven heet. En in dat onbekende liggen ontelbare mogelijkheden klaar. Mogelijkheden waar je hoofd het bestaan niet van af weet.

Jezelf overgeven aan dat onbekende gaat gemakkelijker als je je bewust bent van je oneindigheid, van je grootsheid, van je ongelimiteerdheid.

Een open hart

De sleutel van de week van Dr. Joe was een wijd open hart. Om in alle situaties, waar je normaal dicht zou gaan, je hart wijd open te houden. Een leuke hè in het kader van jezelf overstijgen. Dat vraagt echt focus en bewustzijn.

Ik werd deze week dan ook zo blij van de cliënten die ik begeleid hebt. Zowel in de thema bijeenkomst over “vrij zijn” als in de individuele sessies. Het lijkt misschien dat je jouw pad van groei alleen voor jezelf loopt. En weet je, het is jouw cadeau aan de wereld. Want verander jij iets, dan verandert je omgeving mee. Het mooie was dat ik deze week zo kon merken dat ik de mensen op een nog weer diepgaander niveau kon begeleiden om bij hun ware zelf, dat oneindige, te komen.

Diep dankbaar.

Jouw toekomstige zelf

Dus …… klaar met de beperkte hokjes, je beperkte zelf? Hoe ziet jouw toekomstige zelf eruit? Neem vandaag nog de eerste stap om uit dat hokje te komen en doe iets wat bij dat toekomstige zelf hoort. Dat kan een manier van lopen zijn, een bepaalde actie nemen, tijd nemen voor jezelf etc. En ….. geniet ervan!

Voel je het verlangen om mee te resoneren in dat energieveld dat ik aangeboord heb.

Je bent van harte welkom! Je kunt hier in mijn agenda kijken en een moment prikken dat het jou uitkomt.

Zie je graag om samen in je toekomstige zelf te stappen.

Fijne week,

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies