/
Ben je thuis?

Ben je thuis?

Ik herinner me het als de dag van gisteren. Onze dochter, toen nog een kind, die tegen me zei “mam, je bent er wel maar je bent er niet”. En ze had gelijk! Ik bevond me vaak in de hogere regionen, die ik zo goed ken. De afgelopen jaren heb ik geleerd hoe het is om aanwezig te zijn in mijn lichaam en ook nog dat het leuk is om hier op aarde te zijn.

Voor veel mensen is het veel gemakkelijker om zich te verbinden met de hogere energieën dan helemaal aanwezig te zijn op aarde. En de grap is dat we hier niet voor niets rond hobbelen in een fysiek lichaam.

Het belang

Op meerdere fronten is het van belang om in je lichaam aanwezig te zijn. Misschien ken je dat gevoel van “leeggezogen zijn”. Een ander kan niet in jouw lichaam met zijn energie als jij in jouw lichaam aanwezig bent. Op het moment dat je niet thuis bent, heeft een ander met al zijn emoties vrij spel in jou en laat jij je dus leegzuigen.

Het ander aspect van “thuis zijn in je lichaam” is dat er dan verbinding ontstaat. Alles is tenslotte met elkaar verbonden. Als je niet thuis bent, ervaar je afgescheidenheid, wat gevoelens van heimwee, angst, onrust, vermoeidheid en vul zelf maar in oproept.

Hoe doe je dat?

Pieter heeft zich zijn hele leven al afgevraagd hoe het toch werkt hier op aarde. Hoe doe je dat contact maken met anderen, verbinding maken? Wat moet ik dan doen?

In de sessie, die gericht was op het expanderen van zijn lichaamsbewustzijn, ontdekte Pieter de hele subtiele sensaties van zijn lichaam. Hoe een kleine beweging in bijv. zijn knie een opening in zijn keel bracht. Uiteindelijk brachten die sensaties hem bij de fysieke ervaring hoe zijn hele lichaam één grote onderlinge verbinding is. En hoe zijn lichaam weer een verbinding is met, en deel is van, een veel groter energienetwerk. Hoe anderen ook deel zijn van dat netwerk en dat hij dus niets hoeft te doen om verbonden te zijn.

Ervaren is de sleutel

Je bént verbonden, of je wilt of niet. Het gaat erom dat je er bewustzijn op hebt.

Door verbinding via je fysieke lichaam te ervaren, kun je je bewust worden van je verbinding met jeZelf. Je bent immers je lichaam niet. Je bent dat grotere en je lichaam is daar een uitdrukking van. Je lichaam laat je voelen waar je niet aanwezig bent. PHPD (pijntje hier, pijntje daar). Het laat je voelen waar het stromender en zachter wil worden. Als je het niet ervaart, blijft het een mentaal plaatje, een uitleg, wat uiteindelijk steeds een tijdelijke oplossing van je problemen biedt. Het ervaren is dus niets doen maar toelaten en gewaarworden. Wat gebeurt er in je? En dan ontdek je dat je steeds dieper in je lichaam kunt zakken. Steeds meer aanwezig bent. Rust.

Je heilige ruimte

En dat vraagt om tijd voor jeZelf te nemen. Om dagelijks momenten in te lassen waarop je stil wordt. Waarop je je omgeving laat voor wat het is. Om naar binnen te keren. Om je bewustzijn te expanderen tot in je eigen heilige ruimte. Daar kun je voelen dat je vrij bent, dat je veilig bent, dat je puur bent. Daar kun je de liefde voor jezelf voelen, ervaren dat je helemaal goed bent zoals je bent. Je kunt je in die ruimte ook bewust worden van je strategieën. Hoe je bijvoorbeeld anderen op afstand gehouden hebt uit angst voor noem maar op. Of hoe je jezelf bent gaan overschreeuwen om ruimte te creëren.

Ben je thuis?

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies