/
Ben je wel ingeplugged?

Ben je wel ingeplugged?

Marijke komt bij me met het gevoel dat ze haar hele leven al aan een dood paard te zitten trekken. Alles wat ze onderneemt kost veel energie en het lijkt wel alsof steeds alles tegen moet zitten voordat ze iets bereikt heeft.  Ze volgt me al een tijdje en vraagt me – ietwat verlegen – hoe doe jij dat dan? Het lijkt bij jou allemaal moeiteloos te gaan. Je groepen zitten vol, je lijkt van energie te bruisen, je straalt. Wat is jouw geheim?

Leuke vraag en leuk dat andere mensen dat dus opvalt.

Ingeplugged zijn

Ik vroeg Marijke “ben je wel ingeplugged”?  Ze keek me vragend aan. Wat bedoel je daarmee? Ben je verbonden met je Goddelijke Zelf of leef je vanuit het beperkte persoonlijke zelf? Als je niet verbonden bent met het grotere, bepaalt het kleinere je leven. Leven vanuit het kleinere, het beperkte, schenkt je – moeite doen, frustratie, ergens hard voor werken, je best doen, strijd, winnen, angst voor weet ik wat allemaal. Leven vanuit het grotere, dus ingeplugged zijn, brengt je bij stroming, moeiteloosheid, vreugde, passie, liefde, harmonie, stralendheid, kracht.

Wat je lijden je laat zien

Je lijden en je drukke leven weerspiegelt dat je iemand wilt worden wat je niet bent. Hoe verder je weg bent van de verbinding met het Goddelijke Zelf hoe meer lijden, tijd en tijdtekort je ervaart in je leven.

Commitment

Om je te verbinden met het Goddelijke Zelf vraagt een bepaalde levenshouding. In hoeverre committeer jij jezelf aan die verbinding? Het is geen fastfoodhap. Het vraagt om elke dag bewust contact te maken met die hogere werelden, om je af te stemmen. Om je energie te verhogen. Niet alleen als je niet zo lekker in je vel zit. Dan mediteer je vanuit het ego. Je wilt iets weg hebben in plaats van dat je het omarmt. Ook niet omdat je beter wilt worden – je bent al goed zoals je bent. Je maakt verbinding omdat je voelt dat je ziel er naar hunkert om je ware essentie naar buiten te brengen. Om je te laten groeien, vanuit de liefde die je bent.

Als je je verbindt met het Goddelijke Zelf, reageert dat direct. Zo binnen, zo buiten. Je gedachten veranderen, je emoties veranderen en dat zie je weerspiegelt in de wereld om je heen.

Ja maar

En dan komt er een hele rij van excuses waarom je geen tijd zou hebben om dagelijks tijd voor jeZelf te maken. Het interessante is dat als je in verbinding bent, je voorbij tijd en ruimte kunt gaan. Je kunt ontdekken dat je dan zelfs tijd overhoudt, waar je anders een race tegen de klok aan het houden was. En als je toegeeft aan de excuses. Helemaal goed. Het is een keuze die je maakt. Waar ga je voor?

Vechten of meestromen?

Dina ervaart hetzelfde als Marijke. Ik vroeg haar “Wat als alles goed gaat?” Ze keek me met grote ogen aan. Ja, shit. Dat vliegt me naar de keel. Wat blijft er dan nog over om voor te vechten? Wil jij vechten of ga je voor meestromen? En meestromen betekent niet dat je niets doet. Het betekent ZIJN met wat er is. Je komt tot actie precies op het moment dat je voelt dat die klopt. Helemaal gefocust als een laserstraal. Dan verlies je geen energie. Daar wordt je niet moe van.

Laat ik duidelijk zijn: ik zeg niet dat dat ZIJN met wat er is, altijd even gemakkelijk is. De persoonlijkheid probeert via allerlei omwegen toch een vinger in de pap te houden. En ZIJN met wat er is, betekent ook ZIJN met verdriet, met angst, met twijfel. Het hoeft niet weg. Het wil gezien worden en jij bent het niet!

Door de stroom te volgen kom je in contact met jouw kracht, die zo immens is. Dan ontdek je dat er oneindige mogelijkheden zijn, die veel verder reiken dan onze mind kan bevatten. Waarom zou je wachten om dit in een volgend leven te gaan ervaren? Waarom niet gewoon NU! Maak van je leven een feest, voel de vreugde van het bestaan, voel je levenskracht, je creatiekracht, dat vreugdevolle liefdevolle wezen dat je bent! Geniet.

Fijne week weer!

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies