/
Bij jeZelf blijven

Bij jeZelf blijven

En wat een uitdaging kan dat zijn, helemaal in deze tijd. Je kunt je zo heen en weer geslingerd voelen.

Mijn vriendin beschreef het zo en ik herken mezelf  er in. Misschien jij ook wel.

Wat een proces
Tsja, als er 1 ding is dat mij sinds maart op de hielen zit dan is het bewustwording. Van mezelf, mijn innerlijke strategieën, angsten en de vurige wens om de wereld te verbeteren en compassie te hebben voor alles en iedereen.
Hoe vaak kwam en kom ik mezelf daarin even lekker tegen. Het zijn steeds kleine tests zo voelt het, om te meten of ik wat ben opgeschoten.

Zo had ik, na bekomen te zijn van de eerste schrik van Het V i r u s, de eerste maanden enorm de behoefte om te laten weten wat ik allemaal had ontdekt. Dat moest toch iedereen weten.
Om er vervolgens achter te komen dat dat lang niet altijd het effect ressorteerde wat ik beoogde. En het bovendien niet alleen was ingegeven vanuit weldoenerij naar de rest van de wereld, maar ook vanuit een soort van angst dat het anders allemaal mis zou gaan.

Met een grote stap voorwaarts kwamen daarna de mondkapjes. Ik had inmiddels nog meer geleerd van niet de minste artsen, wetenschappers, virologen en andere deskundigen en kon niet begrijpen hoe volgzaam een groot deel van de mensen vrijwillig een kapje op deed. Laat staan dat nu in de frisse buitenlucht doen: van jonge mensen op de fiets tot ouderen achter de rollator of in hun scootmobiel.

Nu schrik ik weer van de uitingen van vaccinatiebereidheid op profielfoto’s. Weten zij wat er in dit vaccin zit? Dat het onvoldoende getest is, dat de lange termijn effecten niet bekend zijn en dat er al behoorlijk wat nare bijwerkingen zijn? En ook: dat 1.5 meter en mondkapje na vaccinatie gehandhaafd blijven?

De moraal van het verhaal is dat ik mag blijven oefenen in dat wat in mijn hoofd helder is: iedereen heeft keuzevrijheid. Zo’n belangrijk recht. En zo gek dat dat recht lijkt te worden ingeperkt als je ervoor kiest om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen immuunsysteem en hiervoor geen vaccin denkt nodig te hebben. Dat je dan, zo lijkt het nu, uitgesloten kunt worden van werk, school, boodschappen, horeca, evenementen, reizen etc.
En is er werkelijk een groot deel van de bevolking die dat wil?

Compassie en liefde blijven de sleutel en ik mag me dat bewust blijven en blijven oefenen. Vertrouwen dat niks voor niks is, dat alles een reden heeft, geen angst hebben voor ‘wat als’. En intussen bij mezelf blijven, blijven leren, blijven verbinden. En hier en daar ook toch een beetje delen van informatie. Omdat voor iedereen een keer een moment komt om voorbij dat te kijken wat we altijd geleerd hebben in onze opvoeding, op school, in de media.

Met veel liefde voor iedereen 

Om steeds weer terug te keren naar dat grotere dat ik ben. Naar die stille staat van vrede. Daar ontmoet ik mijZelf. Daar kan ik vanuit een veel groter perspectief het geheel overzien. Daar is rust en vertrouwen. Jemig, wat voel ik me dankbaar dat ik weet hoe ik dat kan doen.

Het hart is de catalisator. Het hart weet. Mijn ervaring is dat mijn ademhaling mijn anker is. Om iedere ademhaling in mijn hart en mijn brein te laten komen. Zo worden die twee met elkaar verbonden. Open ik mijn hart voor het grotere liefdesveld en komen mijn gedachten meer en meer in lijn met dat liefdesveld en de bijbehorende gedachten.

We zijn er nog niet wat de chaos betreft. Ik wens je een fijne dag toe, dicht bij jeZelf.

Harte groet,

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies