/
Boosheid omzetten naar kracht

Boosheid omzetten naar kracht

De dood van George Floyd heeft wereldwijd nogal wat in gang gezet. Diepgewortelde emoties van eeuwen komen nu naar boven. Misschien heb je de laatste tijd wel bij jezelf afgevraagd waar de emoties die je ervaarde toch vandaan kwamen.

Er hoeft dus maar één trigger te zijn om de mensheid wakker te schudden van zaken die niet langer getolereerd worden. George is niet voor niets gestorven. “Ik kan niet meer ademen” staat voor iets veel omvangrijkers. Dat moge duidelijk zijn.

Ongeleide projectielen

Wat je ziet gebeuren is dat de diepgewortelde emoties als ongeleide projectielen naar buiten toe worden afgevuurd . Het vuur in de mensen wordt aangewakkerd, vernietigend of verwarmend.

Met vechten en plunderen hebben we nog nooit iets bereikt. Nou ja, dat wat wij De Gouden Eeuw noemen. In feite ook niets anders dan piraterij, mooi voorgeschoteld door onze geschiedenislessen. Maar of het nu zo fraai was.

Boosheid omzetten in kracht

Hoe zou het zijn om die boosheid, die zo’n enorme kracht in zich heeft, in jezelf om te zetten naar pure kracht. De emotie op zich is pure energie en die kun je dus richten, focussen, die kun je gebruiken om je leven vorm te geven. Om situaties te veranderen.

Samen vóór in plaats van tegen

Kun je je voorstellen wat er gebeurt als al die power in je hart komt. Als het vuur van liefde je hart doet overstromen. Kijk eens hoe mensen dan bij elkaar komen om hun ongenoegen kenbaar te maken. Dan is er een hele andere energie. Samen vóór een nieuwe samenleving, vanuit liefde, in plaats van tegen iets.

Daar waar je je aandacht op richt groeit en die enorme vuurkracht kun je – lijkt mij – beter inzetten om samen iets nieuws te bereiken dan je ergens tegen te keren, want dat wordt dan alleen maar sterker.

Ik verwonder me iedere keer weer als ik onder de bordjes van Rijkswaterstaat door rijd. Samen tegen Corona. Waarom niet samen vóór gezondheid. Voel je het verschil?

Onderdrukte emoties gaan woekeren om uiteindelijk te ontploffen. Nu ontploffen ze als ongeleide projectielen in de buitenwereld. Zo binnen zo buiten.

Ik nodig je van harte uit om in jezelf te onderzoeken of er emoties woekeren. Zaken die je bevroren hebt, verhalen waar je aan vasthoudt. Misschien dat je het gevoel hebt dat iemand jou iets heeft aangedaan. Mensen die iets van je willen of juist niet willen. Steek eens hoger in en kijk naar de situaties vanuit het adelaarsniveau. Breng je aandacht in je hart. Laat je adem in en uit je hart stromen. Laat je hart overstromen van jouw liefdesvuur en zie hoe jij de kracht hebt om elke situatie te veranderen. En ….. geniet ervan mooi mens!

Harte groet,

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies