/
Dankbaarheid

Dankbaarheid

Dankbaarheid heeft een zeer sterke magnetische kracht in zich. Daar waar je je werkelijk, vanuit je hart, dankbaar voor voelt, daar trek je meer van aan in je leven. Dankbaarheid opent je hart, laat je meer liefde ervaren, brengt stroming. Het lijnt je uit op de hogere energie en brengt een nieuwe trilling teweeg.

Oprecht dankbaar is voor mij dat gevoel dat mijn lijf begint te tintelen, dat mijn hart stroomt en dat ik enorm blij word.

Ik vind het nog steeds cadeaus dat ik de kans krijg om met mensen op reis te gaan en voel me oprecht dankbaar voor het vertrouwen dat mensen in mij stellen. Veelal kennen mensen mij “slechts” van een korte kennismaking of kennen ze me nog helemaal niet. En toch kiezen ze om samen op reis te gaan. Door mijn dankbaarheid én blijvende verwondering hierover te voelen én te uiten komen er steeds meer mensen die één op één met mij op reis willen. Hoe mooi kun je het hebben!

Het voelen en uiten van dankbaarheid heeft een sterk aantrekkende werking. Je omgeving reageert op het uiten van dankbaarheid. Het universum reageert daar op dezelfde manier op namelijk door nog meer te geven.

Het maakt niet zoveel uit hóe je het uit. Het gaat erom dat je het met aandacht doet en dat je het werkelijk diep van binnen voelt. Dit is dus niet de dankbaarheid die we vroeger leerde “zeg eens netjes dank je wel”.

2015-10-22 10.46.10Mirjam heeft het vaak lastig gevonden om hier op aarde te zijn. Wat een gedoe. Tijdens een meditatie in één van de cursussen verschoof haar perspectief. Ze voelde de dankbaarheid voor haar leven. Zag hoe bijzonder het is om hier op aarde rond te mógen en te kúnnen hobbelen. Haar hart opende zich op diepere lagen. Ze voelde de liefde voor de aarde en voor alles en iedereen om zich heen. Ze zag opeens de schoonheid rondom zich zelf en ontving het inzicht hoe bijzonder het is om hier te mogen zijn.

Waar voel jij je oprecht dankbaar voor? Je kunt een lijstje maken. Gewoon even gaan zitten en je pen over het papier laten gaan. Richt je daarbij eens op alles wat er allemaal al aanwezig is in je leven. Al die overvloed die je al ervaart. De liefde die in je leven aanwezig is. Je lichaam en dat wat je lichaam voor jou mogelijk maakt. Het dak boven je hoofd, je vrienden, je collega’s, je werkgever etc. etc.

Voel maar wat het in je teweeg brengt als je je hier allemaal van bewust wordt en de dankbaarheid door je heen voelt stromen. Wat doet het met je fysieke lichaam. Wat gebeurt er met je emoties en met je gedachten. Alles wordt direct door jouw gevoel van dankbaarheid aangeraakt en naar een hogere trilling gebracht. Een heerlijk gevoel!

Dankbaarheid: meer liefde ervaren en als mooie bijkomstigheid meer overvloed in je leven.

Ik wens je een heerlijke week vol dankbaarheid.

Harte groet,

Marion

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies