/
De angst voor tekort

De angst voor tekort

De angst voor tekort zit bij veel mensen diep ingesleten. Wat de reden daarvan ook is, jíj kunt de ketting doorbreken. Jíj kunt een leven met overvloed creëren omdat het universum overvloed is.

Te veel

Bij overvloed denk je misschien aan “te veel”. Overvloed is voor mij een leven waarin ik mag genieten van de dingen, mag genieten van het leven zélf zonder daar hard voor te hoeven werken. En dat in een heel breed spectrum. Van genieten van heerlijk eten (gewone be-eetbare porties) tot het ontvangen van liefdevolle aandacht en opmerkingen. Van kleding kunnen kopen waar ik me lekker in voel tot het kunnen volgen van cursussen die me weer verder doen groeien. Van het genieten van de ontluikende lente tot het voelen van dankbaarheid dat ik leef. Van het ervaren van vriendschap tot het krijgen van een glimlach van een onbekende.

Ik ervaar bijvoorbeeld overvloed in de reizen en retraites die ik organiseer naar plekken waar ik zelf heel graag ben. En dan gaat het niet over geld maar over het feit dat ik mensen aantrek die met mij mee willen en waarmee ik samen een prachtige diepgaande tijd kan ervaren.

Het maakt niet uit

Ooit heb ik eens een zogenaamde “gelddag” gevolgd. Het ging over creëren van financiële overvloed in je leven. We begonnen met een verrassende opdracht en ik deel hem hier graag met je.

Stel jezelf eens de vraag: wat is mijn probleem met geld? Jouw antwoord daarop is …..

Heb je je antwoord?

Nu geef je dat zelfde antwoord op de volgende vraag

Wat is jouw probleem met liefde?

Zie je dat het niets uit maakt? Het gaat allemaal over hetzelfde. Alles is energie. En of het nu over liefde, geld, seks, eten, klanten, vrienden of vul zelf maar in gaat. Als de energie geblokkeerd is, als je niet kunt ontvangen, kunt toelaten, dan zal je op meerdere vlakken in je leven waarschijnlijk “tekort” ervaren.

Overvloed toelaten

Hoe open je jezelf nu (weer) voor overvloed in je leven? Het begint met het houden van jezelf. Voel eens wat een liefdevol mooi mens je bent. Jouw licht, jouw liefde, jouw speelsheid, jouw gevoeligheid en wat een bijdrage je daarmee levert. Voel eens dat je het waard bent om te mogen genieten. Dat je het goed mág hebben. En dat gaat niet over dat je iets verdient zou hebben. Nee, jij bent die Godsvonk, deel van het geheel, deel van de overvloed. Er valt dus niets te verdienen. Je bent het al meer dan waard!

Denk je dat Jezus een armoedig bestaan heeft geleden?

Overvloed trek je aan door dankbaar te zijn voor wat je hebt en dankbaar te zijn voor dat wat je graag in je leven gemanifesteerd zou willen zien. Alsof het al in je leven aanwezig is. Door die diepe dankbaarheid te ervaren in je lijf, word je super magnetisch. Ik schreef het al eerder, jouw licht is woest aantrekkelijk 😊

Wat ga jij doen?

In het kader van liefde voor jezelf. Doe eens iets wat je anders nooit voor jezelf zou doen. Zomaar een middag met jezelf een boswandeling maken? Een kopje koffie met een gebakje ergens nemen of een vriend of vriendin uitnodigen om bij je te komen eten. Een boek lezen op de bank (terwijl je partner aan het werk is). Dingen waar jij van geniet en die je te vaak laat liggen. Het jezelf gunnen! Dan kom je in de stroom van genieten, en dat hoeven dus helemaal geen dure kostbare dingen te zijn.

De vraag is: “ben jij er aan toe om een leven in overvloed te leven”. Om iedere dag te mogen en kunnen genieten van het leven, zonder dat je in de strijd hoeft, jezelf te moeten verdedigen of dat je zit te trekken aan dode paarden. Ben je bereid om – in wat voor situatie je naasten ook zitten – overvloed toe te laten in je leven?

Verderop in dit Voedsel een mooie boekentip voor als je overvloed in je leven wilt ervaren.

Ik wens je een mooie stromende overvloedige week toe.

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies