/
De behoefte om gezien te worden

De behoefte om gezien te worden

Vincent heeft één broer. Zijn broer heeft altijd aan het voorspeen gelegen bij zijn vader. Wat Vincent niet mocht, mocht zijn broer wel. Na het overlijden van zijn vader bleek dat de koekoeksklok, waar hij zo gek op was, door zijn vader aan zijn broer beloofd was. Vincent voelt zich, onbewust, niet gezien. Hij ontwikkelt gedragspatronen en overlevingsstrategieën om door zijn omgeving gezien en gekend te worden. Hij gaat studeren, maakt carrière en is inmiddels een gerenommeerd spreker voor het bedrijfsleven. Als ik hem vraag wat hem bij mij brengt, vertelt hij dat hij zo moe wordt van het gevoel zich zelf voortdurend te moeten bewijzen om gezien te worden.

Het ego

is niets anders dan een serie verkrampingen. Het ego is niet wat jij bent. Jij bent dat oneindige bewustzijn. Bewustzijn dat als essentie moeiteloosheid, liefde, licht, harmonie, vrede en nog zoveel meer in zich draagt. Het ego wil gezien worden. Het ego heeft de bevestiging nodig dat het toch echt wel wat voorstelt wat je doet. Het ego wil geprezen worden.

spotlight-1543905-639x922Er is maar één kracht

Tijdens een wandeling begeleid ik Vincent bij het maken van contact met zijn Goddelijke Zelf, zijn essentie. Die essentie is moeiteloos, is perfect. Ik kan het wel van de daken schreeuwen. Stop toch eens met zo je best te doen. Je bent al perfect! In die lichtkracht kan hij voelen en zien dat het helemaal niets uitmaakt wat hij doet. Of hij nou de melkflessen bij de melkboer vult, appels in de boomgaard plukt of een lezing geeft. Het maakt niet uit. Zijn licht is de kracht, de enige kracht, dat maakt dat hij gezien wordt voor wie hij is. Puur omdat hij Vincent is heeft hij zijn werking en wordt hij gezien. Wauw hé, dat geeft een immense rust. Dat al dat zijn best doen opeens wegvalt. Dat hij zich niet meer hoeft te bewijzen en voelt dat hij helemaal goed is zoals hij is.

Jacqueline vertelt me over haar ervaring met haar zus. “Mijn zus ziet me gewoon niet staan. “Als ik de trap opkom kijkt ze dwars langs me heen. Een gesprek gaat over koetjes en kalfjes en ik voel geen enkele verbinding. Laatst had ik nieuwe kleren gekocht en ik ging naar haar toe om ze te laten zien. Het viel haar niet eens op. Ik heb het maar zo gelaten én ik voel me er verdrietig over.

Jezelf laten zien

Samen met Jacqueline kijk ik naar haar licht. Hoe ze aanwezig is in haar ware essentie en hoe dat uitstraalt naar buiten toe. Tijdens de sessie merkt ze dat haar licht stralender en krachtiger wordt.Eerst nog alleen buiten zichzelf. Daarna stroomt het licht ook door haar fysieke lichaam zodat het helemaal in haar indaalt. Zodat ze het fysiek kan gaan leven. Als we haar zus in de energie uitnodigen merkt ze dat haar zus haar nu wel ziet staan. Dat die heel verwonderd is omdat ze Jacqueline nog nooit zo gezien heeft.  Een ander kan jou alleen maar zien als je jezelf laat zien. Jacqueline ervaart dat als zij in haar lichtkracht staat ze echt niets hoeft te doen om door haar zus gezien te worden. Haar licht is zo aantrekkelijk daar kan een ander gewoon niet omheen.

Wat is jouw behoefte?

Hoe is het met jouw behoefte om gezien te worden? Ben jij nog flink je best aan het doen? Heb jij de erkenning van een ander nodig om je gelukkig en gezien te voelen? Kijk eens om je heen. Bij de sportvereniging bijvoorbeeld of op Facebook hoe mensen schreeuwen om gezien te worden voor wie ze wérkelijk zijn. Voorbij de egoverkrampingen. Zie mij voor wie ik echt  ben! En weet je, daar is niets mis mee. Je kunt je nu bewust worden van jou behoefte daaraan. Dan heb je de keuze om het zo te laten voor wat het is of om uit de strijd te stappen. In je behoefte om gezien te worden zit je namelijk altijd in een strijdverhouding. Je wil iets van de ander hebben, aandacht, erkenning. Zodra je uit die strijd stapt en zelf voelt dat alles in jóu aanwezig is wat je bij die ander wilt halen, geeft dat zo’n immense rust in jezelf en bij de ander.

Ik nodig je van harte uit voor dit zelfonderzoek zodat je gaat ervaren dat alles in jou aanwezig is. Heb je ondersteuning hierbij nodig laat het me dan weten. Ik ben benieuwd wat dit stuk met je doet en of je het herkent. Je kunt je reactie hieronder kwijt.

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies