/
De beste (zelf)bescherming

De beste (zelf)bescherming

Leeg gelopen na een familiefeestje? Dood moe als je terugkomt uit de stad? Je ogen niet kunnen open houden als je met veel mensen bij elkaar bent geweest? Het gevoel hebben leeggezogen te zijn?

Schild of ei

In vroeger tijden (wat klinkt dat hè ?) werd ons wel geleerd om een schildje of een ei om je heen te bouwen zodat de energieën waar je last van zou hebben, je niet konden raken. Dat heeft zo inderdaad zijn werking. Een andere bijkomstigheid daarvan is echter dat er geen verbinding kan zijn. Op het moment dat jij in je beschermende cocon zit en ik met jou contact wil maken, kaatst mijn energie terug op de cocon.

Verbinding is het sleutelwoord. Je hoort het overal om je heen en waarschijnlijk word je je ook steeds maar gewaar van de situaties waar geen verbinding is. Daar stroomt de energie niet. Daar praten mensen langs elkaar heen, zonder te luisteren. Daar komen geen oplossingen.

Zodra er verbinding is kan de energie weer stromen. Opent het hart zich en kunnen er hele andere uitkomsten van situaties naar voren komen. Oneindige mogelijkheden die alleen het hart kent en waar het hoofd helemaal niet bij kan dat dat mogelijk is.

Je schild afleggen

Hoe je dan omgaat met je schild? Je kunt er mee gaan spelen door het eens af te leggen en je hart alle ruimte te geven. Steeds meer mensen die bij me in de praktijk komen ervaren die krachtige pulserende lichtenergie in hun hart. Ik noem het de Goddelijke Wil. Als je je aandacht brengt in je hart kun je het licht gaan ontdekken in je hart. En of het nu pulseert of niet, het wordt op jouw unieke manier aan je getoond.

Spelen met transparant zijn

Misschien vind je het eng om het licht alle ruimte te geven. Speel ermee! Doe de deur een klein beetje open en kijk eens wat er in situaties gebeurt als je de deur op een kier zet en het licht de ruimte geeft. Rust, vrede, acceptatie, liefde. Ik noem zomaar wat op wat je kunt gaan ervaren. Grote kans dat het je uitnodigt om de deur wat verder open te zetten. En als je denkt “ja dag, dan doe je hem weer wat dichter”.

En ja, je gaat dan nog meer voelen van dat wat je met het schild zo op een afstand hield. Laat dat nou nét de kracht zijn. Door je licht te laten stralen en de ruimte te geven, word je transparant. Je gaat nog verfijnder waarnemen wat er in jou en rondom jou afspeelt. Alles is tenslotte energie. Zie het écht als een kwaliteit dat (nieuwe) waarnemen. Het mooie van de transparantie is dat je het waarneemt, dat de emotie, de energie door je heen gaat en niet vastgezet wordt in je systeem. Tenzij ….. je er een verhaal van maakt. Dus je neemt vermoeidheid waar. Je neemt boosheid waar. Je neemt vreugde waar. Punt. Geen uitleg.

De kracht van jouw licht

Niets is krachtiger dan jouw licht. En licht is liefde! Dat is de beste (zelf)bescherming om je energie mooi hoog te houden. Eigenlijk bestaat er helemaal geen positieve of negatieve energie. Wij hebben daar het label op geplakt omdat we met bepaalde energieën gemakkelijker kunnen omgaan dan met andere energieën. Er is slechts energie. Het mooie is om in die transparantie te ontdekken dat het je steeds gemakkelijker af zal gaan om alles als energie waar te nemen en het labelen achter wege te laten.

Op het moment dat je je moe voelt ben je uit de stroom. Neem het op als een oefening om je weer te verbinden met je eigen licht. Als je verbonden bent met jeZelf ben je verbonden met de ander.

Fijne week,

harte groet

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies