/
De hogere frequenties de ruimte geven (of te wel: het belang van bewegen)

De hogere frequenties de ruimte geven (of te wel: het belang van bewegen)

Een week lang had ik in Portugal gezeten. Dagelijks ondergedompeld in de energieën van het meditatietraject dat ik volgde. Die waren zo intens dat dat overdag gewoon om rust vroeg. Korte wandelingen en verder boekje lezen en wat zwemmen.

Toen ik de week erna thuis kwam reageerde mijn lichaam heftig. Ik had overal spierpijn, hoofdpijn en voor mijn gevoel stond ik helemaal strak. Een vriend die energetisch therapeut is, hielp me om de stroming weer op gang te brengen. Het eerste wat hij vroeg was: “heb je wel genoeg bewogen en genoeg water gedronken?”

Het bewustzijn belichamen

Wat ik daar van geleerd heb is dat als ik mijn bewustzijn uitbreid, mijn lichaam even zoveel aandacht nodig heeft. Uiteindelijk gaat het er tenslotte om, om dat bewustzijn te belichamen. Om het te leven. We hobbelen niet voor niets hier op aarde in een lichaam rond.

Ondersteuning voor je lichaam

Je ondersteunt je lichaam daarbij door te bewegen. Simpele draai oefeningen met je polsen, met je enkels. Het bewust draaien van je hoofd, het maken van cirkels met je schouders. Oefeningen met je benen, het openen van je liezen, je heupen. Je longen en je hart vragen aandacht.

Om ervoor te zorgen dat je niet in twee werelden leeft (hier op aarde en in de andere dimensies) maar die werkelijkheden laat samenvallen, heeft je lichaam ruimte nodig.

Je lichaam de ruimte geven

Gisteravond hadden we de meditatie over het licht in je hart. Wil je de diepte van je licht uitstralen dan vraagt dat nogal wat van je fysieke hart. We hebben het hart letterlijk meer ruimte gegeven door het transparant te laten worden zodat het zijn eigen ruimte in kan nemen. En dan kan ook die hogere energie veel gemakkelijker doorstromen. Waardoor je weer meer in de stilte terechtkomt en in de afstemming met je Goddelijke Zelf. Zie je hoe het allemaal samenhangt?

Dat geldt ook voor bijv. je nek. Als je het gebied van je achterhoofd en nek bewust opent met je aandacht en je ademhaling dan kan die hogere Goddelijke energie gemakkelijker doorstromen.

Het lichaam is nu oude patronen aan het loslaten en dat kan zich uiten in bijv. hoofdpijn (mentale velden die opgeschoond worden), druk op de borst, gevoelige longen (in hoeverre neem jij je ruimte in, de IK BEN-energie) of keelpijn (wat wil er geuit worden). We denken nu in deze tijd gelijk, oh jé Corona. De angst zit er snel in. Maar dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn. Er gebeurt veel meer deze tijd.

Voeding

Ook je darmen vragen deze tijd extra aandacht. Misschien ben je erachter gekomen dat je lichtere maaltijden wilt eten of kleinere porties. Of dat je nu de tijd neemt om met aandacht te eten, goed te kauwen. Het heeft allemaal direct effect op je darmen wat weer tot een zachte tevreden buik leidt.

Tips

Weet je niet zo goed hoe te bewegen? Verderop in dit Voedsel een link naar de site van Sophie die thuisyoga aanbiedt. Korte yogalessen waarin je met behulp van je ademhaling eenvoudige oefeningen doet. Verder kun je eens kijken naar apps of op youtube. En er is iedere ochtend op tv een kwartiertje lichaamswerk. Kortom, mogelijkheden genoeg. Het belangrijkste is dat je voelt waar jouw lichaam blij van wordt. Wat voor de één hardlopen is is voor de ander wandelen. Ook hier weer. Jij bent uniek!

Voeg het ook gewoon tijdens de dag in. Als je op de wc zit kun je je schouders mooi rond draaien. Als je staat te wachten voor de kassa kun je je houding checken, je enkels draaien. Ik merk dat als ik bijv. aan het schaatsen ben, dat ik dat vanuit een yogahouding doe. Als ik in de tuin aan het werk ben idem dito.

Ik wens je veel ontdekkingsplezier.

Fijne dag en tot morgen,

Harte groet,

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies