/
De jeugd van tegenwoordig ….

De jeugd van tegenwoordig ….

De jeugd van tegenwoordig …..

Gisteren heb ik afscheid genomen van mijn peetoom en ik realiseerde me dat het een einde van een tijdperk was. Bepaalde mensen die ik niet meer zal ontmoeten, de plek waar we met familie samen kwamen verdwijnt. Het leven in beweging.

Verandering

We zijn zo geneigd om dingen vast te willen houden vanuit de visie wat goed is behoef je niet te veranderen. Ik geloof dat  we er niet om heen kunnen. Het leven stroomt voortdurend, is voortdurend aan verandering onderhevig.

Gehechtheid aan controle

De afgelopen periode blijkt maar al te zeer hoe we gehecht zijn aan controle. We denken zelfs een virus onder controle te kunnen krijgen. Controle is een illusie. Er valt niets te controleren. Het gaat over meebewegen met dat wat er is en je openen voor nieuwe mogelijkheden in dat meebewegen.

En of het nu het coronavirus is, de opwarming van de aarde, de geboorte of het sterven van een mens. Er gebeurt wat er gebeurt. Energie in beweging. Ik zeg hier overigens niet dat je daarin geen eigen verantwoordelijkheid hebt hoor. Als je meestroomt met de energie, in verbinding bent met dat wat er is,word je als vanzelf naar situaties geleid, die nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt. Het hogere goed. Je gaat het geheel vanuit het grotere plaatje zien.

De jeugd

In dat grotere plaatje kun je ook naar de jeugd kijken. Ik merk de laatste tijd dat het me raakt hoe er over de jeugd gesproken wordt. Angst doet rare dingen met mensen en het is erg makkelijk om dan groepen aan te wijzen die, vanuit de angst gezien, niet deugen.

Ik hoor over een jongen die tegen de grond gedrukt wordt omdat hij fietst op het voetpad. Een andere jongen die zich vies voelt omdat hij niest in de klas en de docent hem boos aankijkt. Een veralgemenisering van studenten die er een potje van maken.

De bijdrage

Kunnen we ook kijken naar wat deze groep bijdraagt, juist in deze periode. Daarbij denk ik bijv. hoe gewoon het voor deze generatie is om kleding van elkaar te lenen, in plaats van zelf allerlei nieuws te kopen. Naar de creatieve ideeën waar ze mee komen om tot een nieuwe aarde te komen. Kun je je voorstellen dat zij banen gaan creëren die nu nog niet bestaan? Durven we te luisteren naar wat zij te zeggen hebben, in plaats van te denken dat de oudere generaties alle wijsheid in pacht hebben?

Ik hou van de kinderen die met een open houding ons tegemoet treden. Vanuit gelijkwaardigheid hun visie durven te delen. Dat vraagt van ons wel om daar ruimte voor te geven en ook in de gelijkwaardigheid te gaan staan. Dan pas kunnen bijvoorbeeld schoolsystemen veranderen.

Een tijd geleden had ik een afspraak bij een bedrijf waar allemaal jonge mensen werkten. Ik werd er zo blij van. Wat een enthousiasme, wat een energie om samen iets neer te zetten.

Elkaar aanvullen

We zijn met zijn allen samen geïncarneerd hier op aarde in deze tijdlijn. Niet voor niets hebben we ervoor gekozen om samen hier te zijn. We vullen elkaar aan en we hebben het samen te doen. Dus juist de verschillen omarmen zodat dat mooie kleurenpalet van ons menszijn kan ontstaan.

Ik kan vol nieuwsgierigheid kijken naar de baby’s die nu geboren worden op aarde, in deze tijd. Je kunt denken “wat een ramp als je nu geboren wordt” of “wat kom jij bijdragen, je komt niet voor niets nu”. Ik ben heel benieuwd.

Op dit moment lees ik het derde boek van Christina (zie boekentip). Een jonge meid van 17 die prachtige informatie met ons deelt over hoe we tot vrede kunnen komen. Wijsheid is niet gekoppeld aan leeftijd. Zo blijkt maar.

Stevig in je schoenen staan

Deze dagen wordt het angstveld weer flink aangewakkerd. Dat vraagt om stevig in je schoenen te staan. Zelf mediteer ik elke dag op het grotere veld dat ik in essentie ben, en dat groter is dan wat er in mijn uiterlijke omgeving gebeurt. Dan is er rust. Wordt je overvallen door angst? Schiet je in paniek van de nieuwe golf? Wellicht kan het je helpen om tijdens een individuele sessie contact te maken met jouw grotere veld, zodat je kunt voelen dat jij een krachtig liefdevol wezen bent dat zich uitdrukt via jouw fysieke lichaam. Jij als een uitdrukking van bewustzijn en dat creëert je realiteit op aarde. Je bent van harte welkom. Hier kun je een afspraak maken in mijn agenda.

Fijne week!

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies