/
De kracht van Ja

De kracht van Ja

Ja zeggen tegen “dat wat er is” heeft een enorme kracht in zich. Als je een bepaalde situatie volledig kunt accepteren dan kun je moeiteloos meebewegen met de stroom. Dat geeft rust, ontspanning en kan een glimlach op je gezicht toveren.

Kunstje van je mind

Het is wat het is – is tegenwoordig een veelgehoorde uitdrukking. Dat betekent nog niet dat je volledig Ja gezegd hebt. Het kan een manier van je mind zijn om het toch anders te willen hebben dan het is. Door er op deze manier “oké” tegen te zeggen, wuif je het als het ware weg. Zolang je geen Ja kan zeggen, zit je op één of andere manier in de strijd en dat geeft stress.

Voelen

Voor mij gaat het erover dat ik in mijn lijf een Ja voel. Dat ik voel hoe mijn lichaam erop reageert als ik de situatie werkelijk helemaal omarm. Of ik het nu leuk vindt of niet. Daar gaat het niet om. Het gaat om het belichamen van je Ja. Dan krijg je dus geen hallelujah verhalen dat het allemaal zo geweldig is. Er is ook een Ja dat ik er gewoon van baal om voor een pakje slagroom een gedesinfecteerd winkelwagentje te moeten pakken en niet zomaar even de winkel in kan lopen.

Stoppen met vechten

Als je de “Ja” in je lijf ervaart kom je in een diepere laag van acceptatie. Dan kun je ontdekken hoe je hele leven al aan het strijden bent om het anders te willen. Je ontdekt hoe moe je daar eigenlijk van bent. Het kost bakken energie om te vechten om het mooier, makkelijker, eenvoudiger te krijgen. Het interessante is dat als  we het vechten laten gaan, we het gemak en de eenvoud moeiteloos ervaren.

Wat maken we het toch moeilijk he. Kan er echt de slappe lach van krijgen.

Ja tegen je schaduwkanten, die deze tijd zo lekker omhoog gewrikt worden. Ja tegen je lichaam of dat nu soepel of stram is. Ja tegen je baan of je belangrijkste bezigheid. Ja tegen de situatie waarin we nu zitten. Ja tegen je familie. Ja tegen je frustraties. Ja tegen je boosheid en verdriet. Ja tegen je vreugde en geluk. Ja, Ja, Ja. En voelen!!

De Nee onder je Ja

En ontdek dan eens de Nee’s onder je Ja’s. Hier hebben we het over een ander soort Ja. Je doet iets, zegt er Ja tegen, terwijl je eigenlijk van binnen een Nee voelt. En toch doe je het vanuit misschien het collectieve geweten. Het hoort zo, men verwacht het van je etc. etc.

Ook die strategieën worden deze tijd helder verlicht. Misschien heb je dat al gemerkt. Dat je helemaal niet meer zo’n zin hebt om bepaalde klussen te doen of bepaalde mensen te bezoeken. Waar heb je altijd Ja tegen gezegd terwijl het een Nee was? Opschonen en uitzuiveren nu.

Ja naar jeZelf

Opnieuw leren luisteren naar je ziel die continu fluistert en het Goddelijke Zelf dat bij je aan de deur klopt. Het vertrouwen en weten dat jij helemaal oké bent zoals je bent. Om jouw hoogste goed te leven en te ontdekken wat een prachtig wezen je toch bent.

Een groot JA naar jeZelf!! Geniet ervan.

Fijne dag,

Harte groet

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies