/
De kracht van wandelen

De kracht van wandelen

Petra heeft problemen met haar zicht. Ze draagt een hele sterke bril en dan nog zijn de dingen die ze ziet redelijk wazig. Petra heeft besloten “Santiago” te gaan lopen. Zes weken lang iedere dag zo’n 20 km wandelen. Halverwege de tocht merkt ze opeens dat ze last krijgt van haar bril. Sterker, dat als ze haar bril afzet ze de kleuren helderder waarneemt dan met bril.

Afgelopen week heb ik een dame begeleid op de Walk of Wisdom. Een lange wandelafstandroute rondom Nijmegen. Elke keer als ik wandel, wordt me weer getoond hoe helend dat is.

Door te wandelen daal je als het ware dieper af in je Zelf. Je emotionele veld gaat stromen, je mentale veld wordt rustiger en fysiek laat je oude dingen los. Je komt bij dingen waar je met je dagbewustzijn niet komt. Zelf verwonder ik me iedere keer weer over het herstellende vermogen van mijn lichaam.

De natuur als spiegel van je ziel

Ik schrijf het wel vaker. De natuur in, is geen luxe, het is iets dat dagelijks op je “to do-lijstje” zou “moeten” staan om je zelf te helen en te ontdoen van alle ruis. Hierdoor kun je letterlijk weer op adem komen.

En eerlijk, ik heb het voornemen en het lukt me niet elke dag. Toch merk ik aan mezelf als ik een dag niet de natuur in geweest ben. (En dat is wat anders dan wandelen in het dorp of de stad).

De natuur laat je exact zien hoe het met je gaat en geeft je inzichten.

Angst

Zo kwam Nadine afgelopen week bij ervaringen tijdens haar baby-periode. De oorsprong van een angst voor een dicht bos werd opeens helder. Ik nodige haar uit de angst toe te laten en door haar heen te laten gaan. Meer licht toe te laten in haar hele systeem en toen voelde ze de rust indalen. Haar jarenlange zoektocht waarom ze toch niet een bos in durfde was opgelost en fijner nog, de angel was eruit gehaald.

De stralende sterren

De natuur helpt mij ook mijn stralendheid te herinneren. Je hebt het vast wel eens gezien. De zon die op het water schittert en duizenden dansende sterren op het water toont. Ik word daar altijd erg blij van. Dat licht ben ik! We zijn licht, we zijn stralend en we vergeten het zo vaak. Die sterren nodigen me uit om me dat weer bewust te worden en mijn voet van de rem te halen. Straal!

Geen zin

Vaak is het zo dat als je in een dip zit dat je juist helemaal geen zin hebt om naar buiten te gaan. Liever trek je het dekbed over je hoofd en draai je jezelf nog een keer om in bed. We weten dat iets goed voor ons is en toch doen we niet.

Herbronnen

In het grote transformatieproces waarin we zitten wordt er steeds harder bij ons aan de deur geklopt om in actie te komen. Zaken kloppen niet meer en je krijgt er fysiek last van als je ze toch met je mee blijft torsen. Nieuwe poorten openen zich. Misschien weet je niet welk pad te nemen. Wil je ergens helderheid over krijgen, wil je bij dat ultieme gevoel van vrijheid komen, wil je de dagen van de week vergeten en in het tijdloze komen? Overweeg te gaan wandelen! Hoe zou het voor je zijn om eens alles aan de kant te zetten en voor jezelf te kiezen? Om er een week of langer tussen uit te gaan. Jij en jeZelf, om te herbronnen, om je ware Zelf te ontdekken, om los te laten en te vieren wie jij Bent. Om tot inzicht te komen wat er uitgedrukt wil worden via jou! Ja hoor, er is altijd een reden te vinden dat dat niet zou kunnen of dat je het wel later doet. Later is al lang begonnen ….

Fijne week!

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies