/
De Liefde toelaten in je leven

De Liefde toelaten in je leven

Voel je ook zo de verandering in de energie? Ja er is polariteit, dat zal ik zeker niet ontkennen én er is ook dat andere. Mensen die er bewust voor kiezen om nieuwe stappen vanuit het hart te maken. Laatst zei iemand “er wordt gezegd, volg je hart want dat klopt”. Hoe weet ik dat dat mijn hart is en niet mijn ego?

Ik vond het een mooie vraag. Hoe vaak zit er nog een nemen in het geven? Ik doe iets voor jou omdat ik mezelf dan “goed” voel. Of zoals mijn oom altijd zei “als we weer aan de collecte hebben meegedaan dan hebben we onze schuld weer afgedaan”.

Het is het al

Liefde is zoveel groter dan het perspectief dat we ervan hebben. Liefde is ongrijpbaar, liefde is het al. Het is de kracht die je haren doet groeien. De kracht die de wind doet blazen, de rups tot vlinder maakt. Liefde is die wonderlijke situatie waar je met je hoofd niet bij kan. Liefde is dat je krijgt wat je nodig hebt. Liefde is overal in en rondom je.

Ervaren

Maak die bewustzijnsverschuiving zodat het je ervaring is, in plaats van een mentaal concept. Voelen dat jij liefde bent! Jij bent opgebouwd uit die kracht! Jij bént die kracht. In de inaugurele reden van Nelson Mandela werd aangehaald dat we niet bang zijn voor onze ontoereikendheid maar dat onze grootste angst onze kracht is. Een immense creërende kracht.

Overgave aan de Liefde

En nu mogen we de verschuiving maken naar vertrouwen in die kracht. Naar overgave in en aan die kracht. Je overgeven aan de Liefde van het leven.

Hoe zou het voor je zijn om wonderen in je leven toe te laten? Dat dingen een geheel andere wending in je leven aannemen omdat jij (je persoonlijkheid) zich er niet meer mee bemoeit. Stoppen met schreeuwen, met willen overtuigen, met het willen veranderen uit angst voor tekort, uit angst voor de dood, uit angst voor lijden, uit angst voor (vul zelf maar in).  Overgave aan het leven, mee stromen en ontdekken dat je alles krijgt wat je nodig hebt om je ware zelf te zijn. Om een gelukkig leven te leiden. En …. om dat geluk te delen met alles en iedereen rondom je. En dat is wat ik nu voel in de energie. Kun je je afstemmen op het veld van Liefde dat zo’n enorme boost in ons bewustzijn heeft gekregen? Kun je dat veld van Liefde als een soort netwerk om de aarde heen voelen. En jij bent daar deel van. Het is immens!

Stoppen met sterk te zijn

Liefde toelaten kan ook betekenen dat je je niet meer zo sterk hoeft voor te doen. Dat je je masker afzet en laat zien wat er in je omgaat. Dat je je emoties toont en toestaat dat iemand een arm om je heen slaat. Liefde is sterk. Jij bent die power.  Kun jij de ander de mogelijkheid geven om van je te houden, exact zoals je bent. Ook als ze er geen snars van snappen hoe jij je leven leidt? Het kan een groot cadeau aan jezelf en de ander zijn om de liefde in je leven toe te laten. We hebben zo geleerd om maar hard door te werken, om flink te zijn anders ga je ten onder.

Wat is dat eigenlijk ten onder gaan? Misschien kom je dan wel juist uit bij je ware zelf. Dat zachte, dat liefdevolle, dat mededogende, dat compassievolle, zowel naar jezelf als naar de ander.

Exact weten wat en wanneer

Dus om de vraag terug te komen waar ik dit blog mee begon. Geef je over aan de Liefde van het leven en je zult exact die situaties op je pad krijgen waar jij iets te betekenen hebt. Je zult exact weten wat en wanneer wat te doen en wat te laten. Je zult ervaren waar jij iets bij te dragen hebt.

Geniet ervan!

Harte groet,

 

 

 

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies