/
De modder die omhoog komt

De modder die omhoog komt

Carola maakt een wandeling langs de rand van een bos. Als ze het bos inkijkt, merkt ze dat een angstig gevoel haar overspoeld. Het weerhoudt haar ervan het bos in te gaan. Al wandelend beseft ze zich dat ze bang is voor het duister. Als kind was ze al bang in het donker en nog vindt ze het niet fijn om alleen in het donker buiten te zijn. Bang voor de duisternis in haar zelf en bang voor de duisternis om haar heen.

Met dit thema komt Carola bij mij in de praktijk. We onderzoeken samen de duisternis. De vorm, de structuur, de emoties die hierdoor aangeraakt worden, de gedachtenpatronen die onmiddellijk in gang worden gezet. Puur observerend zonder het te veranderen. Door het waar te nemen en gade te slaan ontrafelt het donker zich. En wat blijft erover … je raadt het al: energie. Energie die, zonder alle verhalen, stroomt. Komt en gaat, waar Carola naar kan kijken, zonder dat ze meegezogen wordt.

Samen met Carola ga ik terug naar het betreffende bos en samen lopen we naar het middelpunt. Carola is verbluft: “het is helemaal niet donker als het vanaf de buitenkant lijkt”.

Het oordeel laten gaan

Licht en donker. Het is er beiden. En de duisternis kan gezien worden omdat we het licht zien. In het omarmen van dat wat er is, kan de transformatie plaatsvinden. Dat betekent niet dat je alles leuk vindt of er gelukkig van wordt. In de stroming is alles aanwezig. Gevoelens van geluk, verdriet, dankbaarheid, jaloezie. Als we stoppen met er een waarde-oordeel op te plakken dan is het wat het is en hoef jij ook niet van je padje te raken door het oordeel dat je erop gelegd hebt.

Je kent het beeld wel van prachtig helder water. Zodra je er met je voeten in gaat staan, wordt het water troebel omdat de losliggende modder omhoog komt.

Het komt om te gaan

Dit zou je kunnen doortrekken naar ons leven. De modder ligt op de bodem en op het moment dat we er in gaan staan om het te doorzien, te omarmen, komt het omhoog. Het goede nieuws is dat het omhoog komt om te gaan. Dat is het transformatieproces. Je kijkt door het vertroebelde water naar dat wat er onder de modder ligt. Dat waar je steeds naar op zoek bent geweest en dat er al die tijd al was, bedekt.

In deze tijd kun je het gevoel hebben dat er heel veel modder omhoog komt. Dat je dingen gaat zien die je nooit eerder zo gezien hebt. Soms pijnlijk, soms heel verhelderend, omdat je altijd al het gevoel hebt gehad dat iets niet klopte. Soms vreugdevol. Weet dat het naar de oppervlakte komt om te gaan.

Neutraliteit

Aan jou de uitnodiging om vanuit neutraliteit het geheel waar te nemen en er JA tegen te zeggen. Om je lichtfrequentie te verhogen zodat de modder vanuit steeds diepere lagen omhoog kan komen om te gaan. In jezelf en in je omgeving. Op die manier kunnen we een kanaal zijn voor de Goddelijke energie en die tot expressie brengen.

Zuivering

Een deelneemster aan de introductie-ochtend Awakening your Light Body, zei gistermorgen treffend: “het is alsof er ragers door mijn energieveld gehaald worden en ik opgeschoond word. Klaar gemaakt wordt om een helder en zuiver kanaal te zijn”. En dat is wat er gebeurt in het naar boven komen van de modder. We worden gezuiverd.

Fijne week. 

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies