/
De natuur als spiegel van je ziel

De natuur als spiegel van je ziel

De natuur als spiegel van je ziel

Heb je wel eens een wandeling gemaakt en je zelf laten spiegelen door de vele aspecten in de natuur? Het is zo verrassend hoe de natuur jou een spiegel voor houdt. Hoe de natuur je exact kan tonen waar je staat, waar er werk aan de winkel is en wie je bent.

Tijdens de meditatie- en transformatiereizen die ik organiseer ben je de hele dag buiten. Je wordt als het ware ondergedompeld in de natuur. Wordt omhuld door de natuur. Voor mij is het steeds weer een cadeau om te ervaren hoe bijvoorbeeld het mos mij in aanraking laat komen met mijn zachtheid. Hoe de dauwdruppel in het Rosenkraut mijn helderheid laat zien. De zon die in het water wordt weerspiegeld en duizenden sterren in het water creëert, toont mij wie ik werkelijk ben. Dansend licht.

Aandacht

De natuur heeft zo’n enorme transformerende kracht in zich. Het vraagt alleen wel aandacht van je. Om je bewust te verbinden met de natuur en met de boodschap die het voor jou heeft. Heb je wel eens bij een waterval gezeten en gevraagd wat deze waterval jou te zeggen heeft? Wat het kolkende water in jou aanraakt? Dat is voor ieder van ons een unieke boodschap. En welke boodschap heeft de Schotse hooglander in de duinen voor je? Je zult verstelt staan van de antwoorden en de inzichten die je krijgt.
2015-03-17 15.52.50-2
Door je te openen voor de natuur en je ermee te verbinden maak je je basis steviger. Onze maatschappij is met name hoofd georiënteerd. Door veel in je hoofd te zijn, te denken, te piekeren, is er een grote kans dat je niet in je lichaam aanwezig bent. Dan kan ik in jou lichaam plaatsnemen of iemand anders die je tegenkomt. Simpelweg omdat jij niet aanwezig bent. Heb je wel eens gevoeld hoe je terug komt uit de stad? Een leeggezogen gevoel? Vraag jezelf dan eens af of je wel helemaal in je lichaam aanwezig was!

 

Rust, leegte en helderheid

In de natuur kan je energie makkelijk indalen in je fysieke lichaam. Wordt het rustiger in je emoties en je hoofd. In de leegte die ontstaat kan de vreugde opkomen, de schoonheid en de dankbaarheid. Je kunt heel helder krijgen welke stappen je te nemen hebt.

Terug naar afgelopen week op IJsland. Eén van de reizigsters gaf aan dat haar lichaam de energie van IJsland niet kon dragen. Ik ben me daar de afgelopen jaren bewust van geworden. Wat de natuur voor impact heeft op mensen. Het is dan zo prachtig om te zien hoe diezelfde natuur de dame ondersteunt om haar energieniveau zodanig te upgraden dat ze de energie wel volledig kan integreren in haar fysieke lichaam waardoor ze nog meer thuis kon komen in zichZelf.

Dus de uitnodiging van de week. Ga naar buiten en maak bewust verbinding met de natuur. Sta eens stil op een plek waar je anders door zou lopen. Voel de energie die het uitstraalt, welke boodschap het voor je heeft en laat je onderdompelen in die liefdevolle power. Word je bewust van de ondersteunende kracht van de natuur.

Ik wens je een fijne week.

Harte groet,

signature

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies