/
De vreugdevolle en helende kracht van jouw toon

De vreugdevolle en helende kracht van jouw toon

We hebben allemaal onze eigen innerlijke toon. Je kunt het zien als jouw energetische handtekening. Door jouw toon in de innerlijke werelden te laten klinken, trek je exact die mensen en situaties aan die op jouw toon resoneren. Mensen die je iets te bieden hebt, of die jou iets te bieden hebben. Je kunt contact maken met jouw toon, op jouw manier, in die innerlijke werelden en hem de wereld in laten klinken. Zie, voel, beleef hoe jou toon anderen aantikt en uitnodigt om de energie samen te verhogen en neer te zetten, in welke vorm dan ook.

Immense kracht

Jouw toon heeft een immense kracht. We zijn ons daar vaak niet bewust van. Tijdens de retraite “Sterven is opnieuw geboren worden” werd weer zo duidelijk wat het – letterlijk – laten horen van jouw klank voor helende werking heeft. Je lichaam is als een soort klankkast voor de vibratie van jouw toon. Het opent vastgevroren gebieden. Het opent je hart, het geeft ruimte en rust. Ja, zelfs pijnlijke gebieden kunnen verzachten en helen, zowel fysiek als emotioneel.

Naast het creatie-aspect heeft jouw toon dus ook een helend aspect in zich.

Vreugde

De grondtoon van jouw ziel is vreugde. Kun je je voorstellen wat het met je doet (naam) als je 5 minuten per dag gaat zitten om jouw toon te laten klinken. Gewoon op je stoel, eierwekkertje erbij, je mond open doen en jouw klank komt als vanzelf naar buiten. Je hoeft niet te zoeken. Misschien is het eerst wat stotterend, wat wennen en al snel zul je merken dat daar jouw toon naar boven komt. Een toon gevuld met liefde, met vreugde. Een toon met een immense aantrekkingskracht, zoals een magneet.

Je zult merken dat als jouw toon naar buiten komt dat je die heel lang kunt aanhouden. Langer dan normaal zeg maar.

Bevrijd jezelf

Regelmatig kom ik in mijn praktijk met mensen in contact die het lastig vinden hun toon te laten horen. Er kan nog al wat ballast op zitten op het laten horen van jouw klank. ‘Hou jij je mond maar” of “jij zingt vals”, zomaar twee opmerkingen die je misschien uit het verleden herkent en die ervoor gezorgd kunnen hebben dat jou keel dicht is gaan zitten.

Je kunt jezelf dus bevrijden. Je kunt ruimte maken om jouw waarheid naar buiten te laten komen. Je ware Zelf tot expressie te brengen. Op de fiets, tijdens je wandeling, op je bank, tijdens de afwas, onder de douche. Maak jouw klank en voel, beleef, ervaar de sensatie die het teweegbrengt en de vreugde die het in zich draagt.

Enne… geniet ervan 😊

Harte groet,

 

 

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies