/
De wet van aantrekking werkt ook voor jou

De wet van aantrekking werkt ook voor jou

Brenda kwam bij mij in de praktijk omdat ze haar angst voor tekort beu was. Als ik Brenda vraag hoe die angst zich uit komt er een stortvloed van woorden naar buiten. Het woord “pensioen” valt meerdere keren. Ook het nalaten aan haar kinderen blijft in mijn hoofd resoneren. Brenda vertelt dat als ze bijvoorbeeld nieuwe meubelen gingen kopen, ze altijd voor minder ging dan haar hart haar ingaf. Uit angst voor tekort, want ze moest wel sparen voor haar pensioen en ze wil toch zeker iets over houden voor haar kinderen als ze onder de grond gaat. Het liefst zou ze een reis naar Alaska maken. Ze voelt dat ze daar roots heeft maar ….. en dan komen er heel veel overtuigingen waarom dat niet zou kunnen, uit angst voor tekort.

Ze is 56 jaar en heeft het eigenlijk wel gehad met haar baan. Maar …..en toen kwamen er weer heel veel argumenten van het ego om vooral nog in deze baan te blijven zitten. Uit angst voor tekort, uit (schijn)veiligheid. Ik vroeg Brenda of ze, in het kader van alles willen regelen, haar tijdstip van overlijden ook al geregeld had. Zo voelde het voor mij echt. Ze moest nog 4 jaar werken en dan was het klaar. 

Leef! 

Hoe vaak hoor je niet dat mensen roepen “ik moet nog zo lang werken”. Dan zijn ze met pensioen en binnen een paar maanden worden ze ziek en gaan ze dood. Leef! Nu! Doe nu wat je hart je ingeeft en je zult zien dat het universum je rijkelijk beloont. De stroom van het universum IS overvloed. 

Je kracht niet weggeven 

Berend, ook 56 jaar, heeft het ook wel gezien op zijn werk. Na bijna 30 jaar trouwe en loyale dienst voelt hij dat het tijd wordt voor verandering. Hij zit in een sollicitatie procedure die niet echt vlot loopt. Berend voelt dat het tijd wordt om zelf het heft in handen te nemen, om in zijn kracht te gaan staan. Om zijn verlangen om van baan te veranderen niet in handen te leggen van krachten buiten hem.  

Berend besluit om zijn baan op te zeggen, ongeacht of hij al een andere baan heeft. Twee maanden sabbatical te nemen om daarna met frisse moed aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Op het moment dat Berend dit besluit genomen heeft, komt de sollicitatieprocedure in een stroomversnelling en wordt Berend aangenomen. 

En bedankt! 

Ik heb het met beiden over de wet van aantrekking. Beiden zijn in de positie om de collectieve overtuiging aan te nemen “ik ben te oud”, “ik kost te veel” etc. etc. Op het moment dat je dat gelooft zal dat ook zeker je werkelijkheid zijn. 

Een tijdje geleden voelde ik het verlangen om mijn praktijk in een groter veld neer te zetten. Een paar maanden later werd ik gebeld door een bedrijf dat geïnteresseerd was in mijn reizen of ik niets eens langs wilde komen om te praten wat we voor elkaar zouden kunnen betekenen. Ik kwam in contact met een aantal mannen die op zo’n mooie manier, met zoveel bewustzijn hun ding deden. Daar werd ik ontzettend blij van. En bedankt! 

Hierop reageerde Brenda “ja, bij jou rolt het naar je toe en ik ben aan het trekken”.  Exact!  

Hoe werkt de wet van aantrekking? 

Het universum reageert op wat jij uitzendt. Als jij uitzendt dat je hartsverlangen financiële onbezorgdheid is maar je tegelijkertijd uitzend “dat ben ik niet waard”. Ja, dat wordt lastig voor het universum om jou dan de financiële onbezorgdheid te bezorgen. Onderzoek dus nauwkeurig wat je uitzendt, wat er geheeld wil worden op dat punt en wat de onderliggende essentie van je verlangen is. Is een groot huis op het platteland je werkelijke hartsverlangen of gaat het om rust en stilte in je leven? 

 

Gedachten en emoties

Je gedachten en emoties zijn de aanjagers in dit proces. Met je gedachten maak je een beeld van wat je graag zou willen in je leven. Hoe ziet jouw hartsverlangen eruit? Wat is jouw passie? Waar gaat jouw vuur naar uit? Wat wil vanuit het Goddelijke Zelf door jou heen stromen? 

Vervolgens laat je de emoties toe die daarmee gepaard gaan. Wat voel je als je jouw hartsverlangen toelaat? Wat gebeurt er met je als je je passie leeft? Hoe brand jouw vuur? En wat voel je als het Goddelijke Zelf door je heen stroomt? 

Door deze gedachten samen met de emoties helemaal toe te laten, stuur je ze als het ware het universum in.  Vervolgens ga je je gedragen alsof de situatie al helemaal werkelijkheid is. Alsof je het allemaal al hebt ontvangen. En dan open je jezelf om het te ontvangen, want je bent het meer dan waard. 

Kijk naar Berend. Hij heeft uitgezonden dat hij een nieuwe baan wilde met twee maanden sabbatical. Hij deed alsof hij die baan al had. Kocht een nieuw outfit voor de reis die hij wilde gaan maken. Zag zichzelf al in de nieuwe baan aan het werk. Zegde zijn huidige baan op en …… daar was de ultieme droomjob. 

En of je nu 18 of 85 bent. De wet van aantrekking werkt ook voor jou! En speel er mee, laat het een spel zijn. Verheug je, verwonder je en tune in op de kwaliteit van dankbaarheid, die in dit proces een hele belangrijke is.

Fijne week,

Harte groet,

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies