/
Doe jij waar je blij van wordt?

Doe jij waar je blij van wordt?

Als je doet wat je leuk vindt hoef je nooit te werken.

Het is de spreuk die bij ons in het toilet hangt. Het gaat er niet om dat je dan niets meer doet maar dat wat je doet moeiteloos gaat. Voor mij is de graadmeter of ik uitgelijnd bent op mijn bronenergie of ik ergens blij van wordt. Of het inderdaad in de flow gaat of dat ik zit te trekken aan dood paard.

Ken je dat heerlijke blije gevoel dat kinderen ons zo heerlijk spiegelen. Zie ze dansen, springen, schommelen.

Naarmate we ouder werden is het ego harder gaan tetteren. We denken dat je iets niet kunt maken, dat het niet hoort of dat je van alles “moet”. Ja, dat is een leuke. Wat moet je allemaal voordat je dingen mag doen waar je blij van wordt? Poeh hé, wat een gevangenis, dat kost een berg energie.

Hoe zou het zijn om je leven te leven vanuit vreugde? 

Soms hoor ik mensen zeggen. Ik weet niet waar ik blij van wordt. In de ratrace van het leven is er de neiging om maar door te gaan. Op de automatische piloot. Van de ene actie in de andere, zonder te voelen of het wel klopt wat je doet. Zonder te voelen of je er blij van wordt.

Ik nodig je uit om eens een proef te doen. Neem eens de tijd – en dat kan echt in een minuut – om voordat je van de ene actie in de volgende stapt – te voelen hoe het met je is. Even in de stilte om vandaar uit  de volgende stap te zetten. Om te voelen hoe blij je met jezelf bent. Dat je de mogelijkheden hebt.  Dat je lichaam je in staat stelt om dat te doen wat je gaat doen. Maak je volgende stap eens vanuit deze bewustwording. Je zult merken dat ook de minderleuke klussen dan toch een feestje kunnen zijn.

Voor mij vraagt het echt om daar bij stil te staan en in beweging te komen. Nu het ’s morgens weer eerder licht is ben ik weer met mijn ochtendwandelingen begonnen. Direct uit bed mijn kleren aan en vanuit mijn slaapbewustzijn naar buiten om wakker te worden. En dan kan ik zo goed contact maken met dat gevoel van vreugde en blijheid. Een aanrader. Het is een goed begin van de dag. En ja, dat vraagt dat je wat eerder je bed uit gaat 

Versterk daar waar je goed in bent

Laatst hoorde ik een moeder zeggen dat zij naar een tien minuten gesprek op school waren geweest. Zij hadden een afspraak met de  docenten gemaakt voor de vakken waar hun dochter heel goed in scoorde. Meer gebruikelijk is dat er afspraken worden gemaakt voor de vakken waar een kind minder goed in scoort. De docenten waren dus ook verbaasd waarop de moeder zei: “ik vind het belangrijker dat daar waar mijn dochter plezier in heeft en goed in is, wordt versterkt, in plaats van haar zwakkere kanten te belichten”. Ik vond het zo mooi. Versterk je goede kanten, daar ligt je kracht en ook je vreugde. En dat kan dan weer moeiteloos gaan.

Waar wordt jij blij van?

Ik ben heel benieuwd waar jij blij van wordt. Laat je reactie hieronder achter? Kunnen anderen het ook lezen en wordt jouw blijheid een inspiratiebron voor anderen.

Fijne blije week toegewenst.

Harte groet,

 

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies