/
Durf jij de bloemen langs het ravijn te plukken?

Durf jij de bloemen langs het ravijn te plukken?

Ja, durf jij de bloemen langs het ravijn te plukken? Volgens Veldhuis en Kemper zijn het de mooiste bloemen, die staan op een plek, waar je het mooiste uitzicht op je stoutste dromen kunt hebben. En dat vraagt wat van jou, om ze op die plek te plukken.

Uit je comfortzone

De stroming van het leven nodigt je uit mee te bewegen en om uit je comfortzone te komen. Het is zo interessant om je gedrag onder de loep te nemen en te ontdekken hoe je op de automatische piloot reageert. Hoe je vanuit je ervaringen vanuit het verleden, reageert op de manier die je je in het verleden eigen gemaakt hebt. Dat voelt vertrouwt en betekent niet automatisch dat het stroomt.

Simon ontdekt dat zodra er iemand tegenover hem komt staan, die verbaal sterk is, hij zich klein maakt en terugtrekt in de energie. Het gebeurt gewoon. Het systeem kent dit en reageert op die manier. Nu Simon er bewustzijn op heeft kan hij het tij keren. Hij voelt dat dit een oud mechanisme is en dat het niet langer nodig is. In het Ja-zeggen ontdekt hij dat hij het gedrag en de woorden van de ander kan omarmen en tegelijk dat hij Ja kan zeggen tegen zichzelf. Ja tegen zijn eigen kracht.

Transparant zijn

Als je uit je comfortzone stapt, uit die vertrouwde omgeving van de reacties van je systeem, dan kan dat heel eng aanvoelen. Alsof je helemaal naakt rondloopt en iedereen naar je kijkt. En toch, in dat transparant zijn, ligt de sleutel naar de nieuwe jij.

Niets is statisch. Voor veel mensen zijn veranderingen een crime. Zolang alles bij het oude blijft kan dat een gevoel van veiligheid geven. Maar is dat ook werkelijk veilig of is dat een illusie?

 Ik herken het ook wel als melancholie. Het lied “Het Dorp” van Wim Sonneveld kan dat gevoel zo in mij aanraken. Het is geweest. Het is klaar.

Overgave

In de overgave aan het Goddelijke Zelf ligt voor mij de echte veiligheid. Een enorme bedding waarin ik me gedragen voel. Waarin ik voortgeduwd wordt door een enorme pulserende kracht. Een kracht die me uitnodigt of uitdaagt (hoe je het maar wilt zien) om uit mijn comfortzone te komen en dingen te doen die ik nooit voor mogelijk had gehouden. (Ik denk maar even aan mijn actie tijdens de laatste IJslandreis waar ik een rivier doorgereden bent). Om dingen te doen, waarvan ik zo van binnen voel dat ze kloppen en wat lastig is om te delen, omdat (ik denk dat) niet veel mensen het begrijpen. Om dan te ontdekken dat ik de krant opensla en een artikel lees, wat mijn gevoel bevestigt. Dat ik mensen tegenkom die exact hetzelfde thema ter sprake brengen. In de stroom. Je krijgt exact wat je nodig hebt.

En als je uit je comfortzone stapt, als je de roep van je Goddelijke Zelf wilt beantwoorden “moet je durven bang te zijn”. Want, inmiddels weet je, dat jij die angst niet bent.

Veldhuis en Kemper zingen er prachtig over. https://www.youtube.com/watch?v=KXjR-SpE4vE

Fysieke lichaam

Dat het meestromen ook een cadeau voor je fysieke lichaam is, zal duidelijk zijn. Hoe meer je tegenspartelt, hoe zwaarder je lichaam het heeft. Hoe meer je mee kunt stromen, hoe zachter, energieker, stromender je lichaam ook kan zijn.

Leven vanuit een houding van JA

Heb je mijn inspiratiemail gelezen van vorige week? Het omarmen van dat wat er is begint met volledig JA te zeggen. Ja tegen je werkelijkheid, ja tegen de gedachten en emoties die langskomen, ja tegen de weerstand die je ervaart, ja tegen dat je het anders wilt, ja tegen dat je het misschien niet durft, ja tegen dat je het spannend vindt, Ja tegen je partner, ja tegen de moeilijke kinderen in de klas en ga zo maar door.

Dusssss, verlang je er naar om in stroming te komen en om de weg vrij te maken voor je hoogste potentieel? De wonderbaarlijke kracht van JA zeggen! 

26 oktober van 10.00 uur tot 17.00 in Heiloo. Je kunt deze workshop op zich zelf volgen of kiezen voor het drieluik, waarbij je uiteindelijk uitkomt bij het creëren vanuit innerlijke vrede. Pfff, wat een rust en vertrouwen.

Ik wens je een fijne stromende week.

Harte groet,

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies