/
Een gouden tip bij iedere nieuwe start

Een gouden tip bij iedere nieuwe start

Ieder einde is een nieuw begin

Klein Orkest zong het “achter elke deur, is weer een andere deur”. Ieder einde is een nieuw begin. Het opent de deur naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen.

Vaak denken we bij een einde aan een specifieke gebeurtenis. Denk aan een vrijgezellenavond, een oudejaarsavond, als iemand 50 jaar wordt. Als iemand sterft of een relatie op een andere manier eindigt. Dergelijke gebeurtenissen gaan vaak samen met herinneringen. 

Focus je op dat wat er is 

Je kunt vanuit deze herinneringen in het drama blijven hangen. Treuren om dat wat er niet meer is. Je kunt je focus ook richten op dat wat het je gebracht heeft en dat wat er op je ligt te wachten. Op alle nieuwe mogelijkheden en kansen. Je neemt dan, dat wat de periode je heeft gebracht, mee in je volgende stappen. Wat heb je geleerd van dat wat geëindigd is, wat heeft het je gebracht?

Vele nieuwe beginmomenten

Ik werd me er van bewust, dat gedurende de dag, er vele momenten zijn die eindigen en die direct gevolgd worden door een nieuw begin. Ik noem maar wat op: 
Je eindigt je slaap en wordt wakker. Je eindigt je maaltijd en start met je meditatie. Je eindigt je bespreking en start met je telefonisch overleg. Je borrelt met je vrienden en gaat naar huis om eten te koken. Het verschuift van moment tot moment. 

Ben je bewust van je energie? Hoe je de activiteit afsluit en hoe je weer verder gaat? Of ga je gewoon op de automatische piloot door? Als je je bewust bent van het soort energie waarmee je je activiteit ingaat zul je merken dat je invloed hebt op de situatie die gaat ontstaan.

 

Gouden tip

Mijn tip is dan ook om, voordat je aan een nieuwe activiteit begint, een moment rust te nemen. Voel even hoe je erbij zit, wat er door je heen gaat. Focus je vervolgens op jouw licht en laat dat door je heen stromen. Op deze manier begin je iedere nieuwe activiteit weer vanuit een bewuste verbinding met je Goddelijke Zelf. Hierdoor kom je steeds meer in resonantie. Je komt in contact met de moeiteloosheid en met de vreugde van het leven. 
Jan komt bij de bakker vanuit een zware vergadering en gaat vanuit die energie een brood kopen én Jan komt bij diezelfde bakker en heeft zich, na de vergadering, enkele minuten verbonden met zijn licht. Voel je hem?

De spiegel

Er is echt een verschil. Als jouw energie, overtuiging en uitstraling er één is van doemdenken, schuld geven en “het zal toch wel niet lukken” dan zul je die energie in je leven gespiegeld krijgen. Dan moet je hard je best doen en ervaar je tegenslag. Dan lukt het ook niet of je moet jezelf tien keer in de rondte werken om iets voor elkaar te krijgen.

Karin heeft er een handje van om andere mensen de schuld te geven als iets niet loopt zoals zij het wil. Ze heeft heibel gehad met haar leidinggevende. In het verleden gaf ze hem de schuld van hun conflicten. Tot zij op het punt komt dat ze ziet waarom deze leidinggevende in haar leven is verschenen. Wat deze man haar te bieden heeft. Deze leidinggevende biedt Karin een “nieuwe start’. Heeft zijn rol zo sterk gespeeld dat Karin tot het inzicht komt dat zij altijd iedereen de schuld geeft. Dit inzicht doet haar besluiten om haar eigen aandeel te omarmen. De eigen verantwoordelijkheid van deze situatie op zich te nemen. Hierdoor komt Karin in haar eigen kracht. En poeh hé, dat voelt lekker. En weet je wat hier zo leuk aan is? De interactie met haar leidinggevende verandert direct. Die hoeft zijn rol namelijk niet langer meer te spelen. Doel vervuld.

Ja, jij verandert iets in de energie en de situatie en omstandigheden veranderen direct mee.

Ieder moment een nieuwe kans

Je hebt dus in ieder moment de kans op opnieuw te beginnen met alle mogelijkheden van dien. Je kunt je percepties verschuiven. Hoe kijk je tegen een situatie aan? Wat is je overtuiging en je gedachtengang? Kies je voor vechten of neem je je eigen verantwoordelijkheid? Kies je voor onmogelijkheden of open je jezelf voor alle nieuwe kansen die op je liggen te wachten? Jij hebt de sleutel in handen. Het geeft zoveel levensvreugde als je door hebt hoeveel cadeaus er op je liggen te wachten. Net pakjesavond en je weet nog niet wat je krijgt. 

En ja, we hebben zo onze valkuilen. Soms zijn er gewoon situaties waarin je zelf niet helder krijgt waarom je bepaalde situaties toch steeds weer aantrekt. Het kan zijn dat dat om onderliggende energieën gaat, waar je met je dagbewustzijn gewoon niet bij kan. Een sessie kan dan heel verhelderend werken. Je weet me te vinden en bent van harte welkom.

Voor nu, geniet van al die nieuwe startmomenten en laat je verrassen.

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies