/
Een steigerend paard moet je laten vieren

Een steigerend paard moet je laten vieren

Een steigerend paard moet je laten vieren

Een gevleugelde uitspraak van mijn vader. Het betekent dat je het paard de ruimte geeft als hij tegenspartelt. Een mooie metafoor.

Afgelopen week heb ik prachtige wandelingen gemaakt op La Gomera. Ook van die wandelingen waarbij je – als je naast je kijkt – er een behoorlijke diepte je aangaapt. Ik kan nu zeggen, dat voor kort, ik daar bibberende benen van kreeg en echt geen stap meer durfde te zetten. Hoogtevrees. En ik weet waar die vandaan kwam.  Ervaringen uit het verleden die opgeslagen lagen in mijn lichaam.

Tot vorige week….

Vandaag doen we het anders

In het wandelboekje stond “een prachtige rondwandeling met als voorwaarden een zekere tred en afwezigheid van hoogtevrees”. Ik keek naar boven. Een beklimming langs een héle steile wand zou ons naar de top van de berg brengen. Oké, we gaan hem toch doen. Ik had mezelf voorgenomen “vandaag doen we het anders”.  En ja, natuurlijk begon mijn lichaam te steigeren. Kreeg ik bibberende benen en het klamme zweet in mijn handen. 

Ja tegen dat wat er is

Liefdevol gaf ik mijn lichaam alle ruimte om te steigeren. Ja het mocht bibberen, het mocht zweten en tóch gaan we het vandaag anders doen. Ben je klaar met bibberen? Oké daar gaan we. Elke gedachte die bij me opkwam en die er één uit verleden, nam ik waar, zei ik JA tegen in de zin dat ik het zag, en stopte ik. Ieder gevoel dat een associatie maakte met het verleden, liet ik even steigeren om vervolgens in te tunen op mijn hart.

Lopen vanuit het Goddelijke Zelf

Ik verbond mezelf met het Goddelijke Zelf. Voelde de rust, het vertrouwen en de begeleiding in de wandeling. Ik focuste mezelf op het fantastische uitzicht. Op het feit dat mijn lichaam deze wandeling kon maken. Ik voelde de dankbaarheid daarvoor. Ik vertelde mijn lichaam keer op keer dat het niet de ervaring uit het verleden is. Vandaag beginnen we opnieuw, zoals we elke dag weer opnieuw beginnen.

Je lichaam is niet de dirigent

In plaats van mijn lichaam de leiding te laten nemen gaf ik mezelf over aan het Goddelijke Zelf.

En weet je wat er gebeurde. Het werd rustig in mij. En ja, ik kon met een zekere tred naar boven lopen. Durfde zelfs naar beneden te kijken. Er liep een dame voor me die tegen mij zei “ik ben een beetje bang” en ik hoorde mezelf zeggen “ja, dit is ook niet één van mijn favoriete bezigheden”. Direct werd ik me bewust van wat ik zei. Ik herhaalde een oude overtuiging die niet meer aan de orde was. Ik had gewoon plezier in deze klim en klauterpartij. De hoogtevrees was helemaal geen issue meer. Wat een bevrijding!

Bewust van je kracht

Iedere ervaring ligt opgeslagen in je celgeheugen. Je kunt iets dus op emotioneel of mentaal niveau een plek gegeven hebben, maar als je je celgeheugen niet opgeschoond heb, zal je in iedere vergelijkbare situatie weer hetzelfde reageren. Je systeem reageert dan vanuit het verleden. Je herhaalt patronen, iets waarmee je de situatie associeert. Je bent uit het NU. En het lijkt alsof het gebeurt en je er niets aan kan doen. Blijkt dus dat het ook heel anders kan. Wees je bewust van je kracht tot transformatie! Wat steigert er in jou?

In de krachtige transformerende workshop “de wonderbaarlijke kracht van JA zeggen” ga je op ontdekkingstocht naar die aspecten in jezelf die gezien willen worden. Als je angsten, twijfels, verdriet of wat er ook in je leeft, weg drukt, zullen ze steeds krachtiger naar voren komen. Puur omdat het gezien wil worden. Welk deel steigert er in jou en wil ruimte krijgen? Tijdens de workshop krijgen de stukken alle ruimte om te steigeren om vervolgens te ervaren dat er niets te steigeren valt.  Een groot JA naar dat wat er is, of je het nu leuk vindt of niet. Een groot JA naar jeZelf. Wat het je oplevert? Acceptatie, overgave, rust, harmonie, vrede in jezelf, bevrijding, het leven van je passie. Ben je klaar voor een nieuwe toekomst? Wacht dan niet langer en schrijf je nu in! https://www.het-licht.net/de-wonderbaarlijke-kracht-van-ja-zeggen/

Ik wens je een fijne week.

Harte groet,

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies