/
Elk einde is een nieuw begin

Elk einde is een nieuw begin

Elk einde is een nieuw begin of iedere deur die sluit opent een nieuwe deur. We kennen het allemaal. Arbeidssituaties die eindigen, relaties die eindigen, schooltrajecten die op zijn einde lopen of een verhuizing. Niet voor iedereen is het gemakkelijk om dingen los te laten en nieuwe stappen te zetten.

Onrust
Afgelopen maand heb ik ervaren als een ietwat onrustige energetische maand. Ik voel dat er dingen gaan veranderen en kan er nog niet de vinger opleggen wat dat is. Waar wil het leven mij hebben? Ik kan mijzelf gemakkelijk aan de flow overgeven. Toch voelde ik me ongeduldig en ging zoeken naar dat wat gaat komen. En ik weet, ik hoef en kan het zelfs niet zoeken. Het komt exact op de juiste tijd. Het maakt mij wel nieuwsgierig. Het afsluiten bestond o.a. uit de keuze om uit de Troostcirkel te stappen. Mijn graadmeter is altijd mijn gevoel van blijheid. Als ik ergens niet meer blij van word dan is het klaar. Tijd voor iets nieuws. En of ik nu ergens 10 jaar of 2 maanden bij gezeten heb, dat maakt niets uit.

Flowbamboo-rafting-1378024-639x961
Drijf jij mee op de flow? Ben jij iemand die zich gemakkelijk kan overgeven aan verandering, aan het leven of kies je meer voor zekerheid? De vraag die dan direct bij mij opkomt is: “hoe zeker is zeker”? Voor mij bestaat er geen zekerheid. Het is een grote illusie van het ego. De enige zekerheid is dat ik ooit op een moment dood zal gaan. En weet je, dan opent zich ook weer een nieuwe deur. Ik hou namelijk niet op te bestaan.

Afgelopen week kreeg ik tijdens een meditatie een prachtig beeld. Het was een soort horizontale buis, gevuld met alle kleuren van de regenboog. Aan de achterkant brokkelde er steeds iets af terwijl er aan de voorkant weer nieuwe kleuren ontstonden. Een onophoudelijk gebeuren. Een heel duidelijk beeld van hoe we deel uitmaken van het voortdurende proces van evolutie. Terwijl ik dit zit te schrijven toont een prachtige ronde regenboog zich door het raam naast mij. Een begin verbonden met een einde.

Verwonder je
Als je je overgeeft aan de stroom van het leven worden er deuren geopend die jij niet kunt bedenken. Ik verwonder mezelf er keer op keer over wat voor prachtige mensen en situaties er op mijn pad komen. Zoveel mooier dan ik ooit had durven geloven.

Kijk eens terug naar de afgelopen maand. Waar heb jij angstvallig je voet tussen de deur gehouden, bang voor wat er gaat komen, bang om het nieuwe te ontmoeten? Hoe zou het zijn om je over te geven aan je Goddelijke Zelf en die toekomst te creëren die je maar wenst en nog mooier. Het Zelf heeft alles voor jou klaar liggen. Het vraagt van jou alleen nog om je er mee te verbinden en je open te stellen om het te ontvangen.

Gisteren sprak ik een man die veel pijn heeft in zijn knie en sterk beperkt wordt in zijn bewegen. Hij staat op de lijst voor een nieuwe knie en hij twijfelt. Op mijn vraag wat hem tegenhoudt zei hij: “Ik weet wat ik heb en het is maar afwachten wat ik er voor terugkrijg”. Ja, dat is zo en dat kan, in afstemming op zijn Goddelijke Zelf, zomaar nog heel veel beter zijn dan hij had gehoopt. Alles op ieders eigen tijd :).

Vaak hoor ik “Marion, wat heb je toch een mooi leven”. Dat kan ik alleen maar beamen. Ik kan dan ook recht vanuit mijn hart en uit eigen ervaring spreken als ik zeg hoe heerlijk het leeft in de flow. In het vertrouwen en de afstemming op mijn Goddelijke Zelf. Daarin ontvang ik alles wat ik nodig heb. Mijn onrust is inmiddels weer weggezakt en ik voel nieuwe inspiratie opkomen. Je gaat dus weer van me horen.

Harte groet,

 

Marion van Schagen

Bel mij gerust voor advies